Hirdetés
Hirdetés

Majdnem olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor

| 2022. 02. 07. | 14:43:00
Liu Shaolin Sándort kizárták, Liu Shaoang harmadik lett!
Majdnem olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy napra ébredhettek a rövidpályás gyorskorcsolyát szerető magyarok – négy versenyzőért is szoríthattunk ugyanis február 7-én az olimpián.

Első ízben Jászapáti Petrára került sor női 500 méteren a negyeddöntőben: Petra remek rajtjának köszönhetően, futamát végig vezetve, elsőként kvalifikálta magát a további küzdelmekbe. Jászapáti Petra elődöntője sem volt egyszerűbb, két ezredmásodperccel maradt le ugyanis az olimpiai döntőről – nem is volt könnyű ötösben, és még szerencséje sem volt. Végül 2. lett a "B" döntőben a magyar hölgy.

Következhettek a fiúk 1000 méteren. Liu Shaoang nyitotta a magyar short trackesek sorát, aki tükörsimán lehozta a továbbjutást. Ezután következtek az igazi izgalmak, és némi keserűség. Krueger John-Henry bár futamgyőztesként ért célba a negyeddöntős futamában, videóztak miatta, majd kizárták. Liu Shaolin Sándor pedig kicsúszott, ám mint az később kiderült, nem véletlenül – holland ellenfele (Knegt) kilökte őt, így a magyar sportolót továbbjuttatták az elődöntőbe.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang egy futamba kapott besorolást az elődöntőben, a testvérpár jól húzta az elődöntős hatost, ám koreai ellenfele Shaoangot kilökte. Előbbi végül futamgyőztesként jutott az olimpiai döntőbe, utóbbiért izgulni kellett, végül őt továbbjuttatták az ellene elkövetett szabálytalanság miatt.

A desszert tehát a hétfői nap végén a két magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó fináléja volt! Liu Shaoang, és Liu Shaolin Sándor döntőjét elsőre lefújták, majd újraindították.

Végül Liu Shaolin Sándor óriási tempót diktálva megnyerte a döntőt – egyéniben először, Magyarországnak pedig ez lehetett volna a második téli olimpiai aranya, de kizárták a versenyzőnket!

Egy újabb bronzérem azért csak jutott Magyarországnak: Liu Shaoang 3. lett!

Hirdetés
Hirdetés