Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cselgáncs Eb: lesz diósgyőri résztvevő is

| 2022. 04. 07. | 20:27:00
A DVTK versenyzője a hetven kilogrammosok között indul.
Cselgáncs Eb: lesz diósgyőri résztvevő is
Hirdetés
Hirdetés

Tizenegy fős magyar válogatott utazik az április 29-én rajtoló szófiai cselgáncs Európa-bajnokságra, melynek tagja a DVTK sportolója, Gercsák Szabina is – adta hírül április 7-én a sportág magyar szövetsége.

A szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint a csapat névsorát a háromfős szakmai vezérkar, Murakami Kijosi technikai igazgató, Ungvári Miklós férfi és Braun Ákos női szövetségi kapitány terjesztette elő. A férfiaknál hatan, a nőknél öten készülhetnek az Eb-re.

A csapat legrutinosabb tagja a 32 éves, Európa-bajnok Karakas Hedvig lesz, aki 12. kontinensbajnokságán vehet részt. A csúcstartó egyébként a férfi kapitány, Ungvári Miklós, aki 18 Eb-n lépett tatamira, ezek közül hármat megnyert, és összesen hét érmet gyűjtött.

A magyar válogatott tagjai közül öten álltak már Európa-bajnoki dobogón, Karakas Hedvig mérlege egy arany-, egy ezüst- és két bronz, Tóth Krisztián egy ezüst- és két bronz-, Ungvári Attila két bronz-, Pupp Réka és Gercsák Szabina pedig egy-egy bronzérmet szerzett eddig a legrangosabb európai viadalon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés