Hirdetés
Hirdetés

Rapport a pénzért magyar helyett román színekben versenyez tovább

| 2022. 05. 27. | 14:13:00
Egy szponzori ajánlat sejthető az ügylet mögött.
Rapport a pénzért magyar helyett román színekben versenyez tovább
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Sakkszövetség (MSSZ) tiltakozik Rapport Richárd "zászlóváltása" ellen és mindent megtesz, hogy a világranglistán 5. helyen álló nagymester a jövőben is magyar színekben versenyezzen – mondta az MTI-nek május 27-én Szabó László, az MSSZ elnöke. Hozzátette, a nemzetközi szövetségtől (FIDE) értesültek arról, hogy Rapport Richárd román színekben kívánja folytatni pályafutását.

A FIDE jelezte számunkra, hogy Ricsi zászlóváltást kezdeményezett. Ilyen esetben az adott szövetségnek kilencven napja van, hogy tiltakozást nyújtson be.

–Mi feltettünk a FIDE-nek egy rakat kérdést, mivel a zászlóváltás szabályozása elég szabados, nagyvonalú, kértük, hogy értelmezzék a helyzetet – mondta az MTI-nek Szabó László.

Kiemelte, a kilencven nap alatt Rapport Richárd továbbra is magyarként versenyezhet, illetve lehetősége van, hogy semlegesként, FIDE-versenyzőként szerepeljen, de erről nincs hír. Azaz, a június 16-án kezdődő madridi világbajnok-jelölti tornán, ahová a 26 éves magyar sakkozó bejutott, még semmiképpen nem indulhat román színekben.

Szabó László hangsúlyozta, kapcsolatban vannak a román szövetséggel, amely nagyon korrekt az ügyben, és szeretnék sérülésmentesen rendezni az esetet. A román szövetség közölte, Rapport kereste meg őket a kéréssel. 

Az MSSZ mai közleményében azt írta, 2021-ben hétszámjegyű összeggel támogatta Rapport felkészülését.

A 24.hu híre szerint a nemrég befejeződött 2022 Superbet Chess Classic Romania sakkverseny főtámogatója, Sacha Dragic, a Superbet nevű cég szerb származású milliárdos tulajdonosa visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot tett Rapportnak, amelynek segítségével lehetősége nyílna arra, hogy a következő években valós esélye legyen a világbajnoki cím elnyerésére.

Hirdetés
Hirdetés