Hirdetés
Hirdetés

Érdekes tények az online sportfogadás világából

| 2022. 06. 21. | 15:12:00
XXX
Érdekes tények az online sportfogadás világából
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az online szerencsejáték-ipar felívelése alapjaiban forgatta fel a fogadási piacokat is. A nagyszámú online sportfogadás lehetőségét is kínáló oldal megjelenése, amilyen többek között a https://rabona.com/hu/sport újraírta ezt az üzletágat. Hol vannak már azok az idők, amikor egy tottózó irodában, a pulton könyökölve kellett kitölteni a szelvényünket és befizetni a fogadást, aztán otthon a rádió, majd a tévé előtt ülve várni, hogy alakul az NB1-es meccsek eredménye.

Az online sportfogadásoknak köszönhetően a világ is kinyílt a játékosok előtt. Ma már otthonról, számítógépünkről fogadhatunk például indiai krikettre, amerikai baseballra, a tenisz Grand Slam versenyekre és felsorolni is nehéz lenne, mennyi mindenre. Ilyen tekintetben a határok elmosódtak. Élj a világ bármely pontján, elérheted bármely sportág versenyeit, biztosan találsz olyan fogadási oldalt, amely magyar játékosokat is fogad és már meg is teheted tétjeidet.

Ha pedig ennyire kinyílt a világ, ez azt jelenti, hogy mi is tágíthatjuk látószögünket, viszont a többféle sport azt is jelenti, hogy többet kell utánaolvasni, statisztikákat böngészni, mert hosszabb távon a vak fogadás nem fog eredményes lenni. Az alábbiakban kitérünk néhány érdekességre a sportfogadások világából.

Informálódj, olvass statisztikákat

Ha már említettük az Egyesült Államokat és a baseballt, érdemes itt egy kissé elidőzni. Ez az amerikaiak körében népszerű sport abban tűnik ki fogadási szempontból, hogy a legnehezebben tippelhető sportágnak számít. Ezen nem kell csodálkozni, hiszen nekünk, itt a messzi távolban sokszor értelmezhetetlenek is a játék szabályai, emellett számos spontán tényező tud kihatással lenni a mérkőzés végső kimenetelére.

Egy baseball idényben nem kevesebb, mint 162 mérkőzést játszanak, egy-egy mérkőzés pedig 5-6 órát is eltarthat, egyszóval, ebbe csakis előzetes ismeretek birtokában érdemes belevágni. Más sportokhoz képest itt kevésbé nyilvánvaló, ki a favorit és ki a gyengébb.

Mindig fontos kihangsúlyozni, hogy a sportfogadásra nem érdemes megélhetésként tekinteni, inkább mint remek kikapcsolódási lehetőségre. Talán egy érv lehet ezen kijelentés mellett az a tény, hogy a legsikeresebb sportfogadók nyerési aránya is csak 53-54%. Egyszóval, akármennyire is ismersz egy sportágat, annak szabályait, múltbéli történetét, a játékosok formáját, minden esetben számos olyan tényező van, amit nem tudsz előre látni.

A statisztikák szerint a legtöbben a vak szerencsében bízva tesznek téteket, vagyis utánaolvasás, informálódás nélkül, ez pedig komoly hiba. A legjobb sportfogadási oldalakon számos ilyen eszköz érhető el, úgymint tippek, múltbéli statisztikák, magyarázatok, ezeket érdemes követni és elolvasni, segíthetnek a tippelésben.

Hirdetés
Hirdetés