Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 3 legjobb sportág, amelyre fogadhatsz 2022-ben

| 2022. 10. 19. | 10:44:00
XXX
A 3 legjobb sportág, amelyre fogadhatsz 2022-ben
Hirdetés
Hirdetés

Szerencsére a sportfogadás adta élményeket igen régóta van lehetőségünk kihasználni. Számos oka vannak, hogy miért ennyire népszerű fogadási forma a sportfogadás. Ha például azt vesszük alapul, hogy az emberek szeretnének rövidebb idő alatt több összeghez hozzájutni, vagy csak szimplán szeretnének a kedvenc csapataikra fogadni, akkor nem is annyira meglepő, hogy emberek milliói fogadnak sportokra a mai napig.

A sportfogadásnak számtalan fajtája létezik. A szerencsejátékos dönthet úgy, hogy játék közbeni határidős téteket vásárol alacsonyabb áron, még mielőtt a bajnokság végeredményét tudná. Léteznek határidős fogadások, melyeket hosszú távú fogadásnak is lehet nevezni. Természetesen mint minden fogadási forma, ez a fogadás is érdekesebbé tehető, hiszen az elérhető sportfogadási bónuszok felhasználásával az esélyeket meg tudod növelni. A határidős fogadások hetekig, vagy akár hónapokig is tarthatnak, melynek lényege, hogy például egy bizonyos amerikai futball csapat megnyeri-e a következő Super Bowl-t. Ezek mellett léteznek a totalizátorok, melyek azért izgalmasak, mert a fogadás esélyei valós időben változnak. Az egyes lehetséges kimenetelek elérnek egy bizonyos részesedést a teljes árfolyamon, beleértve az adott bukméker hozamát is, a fogadás pedig eszerint a számítás szerint változik.

Miért fogadunk sportokra?

A sportfogadási fajtákon belül számos olyan sport elérhető, melyekre lehet fogadni. Az, hogy az adott szerencsejátékos mi alapján dönti el, hogy mely sportra fogja megtenni a téteket, nagyon sok tényezőtől függ. Sokan azért fogadnak egy adott sport csapatára, mert azokat követi a legtöbbször, ebből adódóan számára könnyebb arra a sportra fogadni. Vannak olyan szerencsejátékosok, akik a kedvenc sportjukra, vagy kedvenc csapatukra fogad, általában ők érzelmi alapon döntenek, és nem logikai alapon. Míg vannak olyanok, akik alapos kutatásokat végezve döntik el, hogy kikre szeretnének fogadni. Ezen fogadók leginkább a nyerésre mennek, ezért ők azok, akik részletekbemenő statisztikát végeznek, mielőtt megteszik a tippjeiket. Azok a szerencsejátékosok, akik szeretik átélni a fogadás, és nyerés élményét, statisztikailag sikeresebbek is, és ők azok, akikből profi fogadók válhatnak. Egy jól kidolgozott terv a fogadások előtt azonban mindenki számára hasznos lehet, ehhez pedig a hiteles forrásból való informálódás elengedhetetlen. Függetlenül attól, hogy milyen döntés áll a fogadás hátterében, érdemes minden tétrakás előtt alaposan felkészülni, hiszen senki nem azért fogad, hogy a pénze és ideje kárba vesszen.

Sportágak, melyre érdemes fogadni

A sportfogadás nem csak azért izgalmas, mert hatalmas nyereményekre tehetünk szert. A meccs nézések, sportok követése egy sokkal régebben kialakult szokás, mint a sportfogadás kultúrája. Az emberek szeretnek szurkolni, hiszen a sportesemények és meccsek felülmúlhatatlan izgalmakat nyújtanak, emellett nagy adrenalin löketet is adnak. Érdekesség, hogy ma már nagyjából a világ összes sportját követhetjük élőben, de szerencsére egyre több ember engedheti meg magának azt is, hogy egy-egy meccsre élőben is eljusson.

Milyen sportok elérhetőek jelenleg a fogadási piacon?

  • Labdarúgás
  • Tenisz
  • Amerikai futball
  • Kosárlabda
  • Jégkorong
  • Kerékpározás
  • Autóversenyek
  • Lóverseny, agárverseny, kakasviadal
  • E-sportok
  • Vegyes harcművészetek
  • Boksz, stb.

A számos lehetőségnek köszönhetően sportok széles választékával lehet találkozni a sportfogadók oldalán. A krikettől kezdve a kerékpározásig számos lehetőségünk van válogatni, de tudunk fogadni akár rögbire is. Nyilvánvaló tény azonban, hogy az emberek többsége szeretne minél egyszerűbb, de előnyösebb sportfogadásokat kötni. Az előnyös sportfogadások közé jelenleg a labdarúgás, amerikai foci, kosárladba, tenisz, illetve a lóverseny tartozik.

Labdarúgás

Valószínűleg nem meglepő, hogy a labdarúgás szerepel a lista első helyén, hiszen ez a világ legnépszerűbb sportja. Annak ellenére, hogy vannak helyzetek, mikor kihívást jelent a fogadás, becslések alapján Angliában évente nagyjából több, mint 1 milliárd font értékben fogadnak a futballra. Vannak olyan fogadási formák a labdarúgáson belül, melyekre érdemesebb fogadni, mint a többire. Ilyen például a dupla esélyes fogadás. Ennek lényege az, hogy akkor nyerhetsz, amennyiben a három kimenetel közül kettőt eltaláltál. Ez azt jelenti, hogy még akkor is van lehetőséged nyerni, ha döntetlen lett a végeredmény, függetlenül attól, hogy a vesztésre álló csapatra tettet a téteket. A dupla esélyű fogadással még nagyobb az esélyed, ha a hazai csapat erősebbnek bizonyul, és az ellenfél pedig gyengébb.

Tenisz

A teniszt a világ harmadik legnépszerűbb sportjának tartják. A teniszben lehet élő, vagy in-play fogadásokat kötni, de meg lehet tippelni azt is, hogy ki nyer egy bizonyos szettet, vagy ki nyeri meg az egész játszmát. Szakértők szerint azért könnyebb a teniszre fogadni, mert a többi sportággal ellentétben a tenisznél nincs lehetőségünk annyi kombinációra megtenni a téteket. Mivel a tenisz nem csapatjáték, hanem egyéni, ezért majdnem mindegy, hogy a páros melyik tagjára fogadunk, hiszen mindig 50-50% lesz az esélye annak, hogy nyerünk. A legtöbben élő fogadásokat kötnek, ha a teniszről van szó, valamint inkább alacsony szorzós téteket raknak. Teniszversenyeken két híres profi teniszező nevével lehet a legtöbbször találkozni: Roger Federer-el, illetve Rafael Nadal-al.

Ökölvívás

Az ökölvívás, másnéven box a világ egyik legjövedelmezőbb sportja. A box az egyik legrégebbi olimpiai küzdősport, melyet amatőr, illetve profi szinten űznek a sportolók. A meccseken a versenyzők súlycsoportokra vannak osztva, amelyeken különböző technikákat alkalmazva folynak a küzdelmek. A fogadók körében (hasonlóan a teniszhez) leginkább azért népszerű, mert páros verseny, ezáltal nem születik sokféle eredmény, az opciók pedig korlátozottak. Ebből az következik, hogy a kevés lehetőség korlátozza a fogadásokat, és a döntések számát is, emiatt pedig nagyobb az esély a nyerésre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés