Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ronaldinho lassan otthonaként tekint Magyarországra

| 2022. 10. 02. | 11:50:00
A brazil futballsztár a teqball miatt érkezett Budapestre.
Ronaldinho lassan otthonaként tekint Magyarországra
Hirdetés
Hirdetés

Ronaldinho, a brazil futball élő legendája azt mondta, hogy szinte hazajár Magyarországra. A 97-szeres válogatott labdarúgó, korábbi aranylabdás világbajnok kijelentése a European Teqball Tour budapesti állomásának minapi sajtótájékoztatóján hangzott el. A tornára – amely egyben a jövő évi, lengyelországi Európa Játékok első kvalifikációs versenye is – 29 ország 150 versenyzője jelezte részvételét.
A négynapos budapesti esemény sztárvendégeként Ronaldinho büszkén mesélt a sportághoz és Magyarországhoz fűződő viszonyáról.

„Ennyi év után már úgy érzem, szinte hazajárok Magyarországra, egy nagy család tagja lehetek a testvéreimmel együtt, akik gyakorlatilag mindig elkísérnek. Hatalmas öröm látni, ahogy a teqball évről évre, tornáról tornára fejlődik, ráadásul a sportág szülőhazájában részt venni egy ilyen nívós tornán, mindig különleges élmény”

– jelentette ki. Hozzáfűzte, hogy  szeretete a labdarúgás iránt azután sem csökkent, hogy abbahagyta az élsportot.

„Büszke vagyok rá, hogy előbb hazámban, Brazíliában, majd az egész világon részese lehetek, lehettem a sportág elterjesztésének, jó érzés ennyire komoly szerepet játszani a fejlődésben. Ráadásul a nemzetközi szövetség kifejezetten nyitott a javaslataimra, gördülékeny a kapcsolat. Nagyon sokan azt várjuk, hogy a kemény munkánknak köszönhetően a 2028-as olimpián már a teqball is a program része lesz” – mondta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés