Hirdetés

Hirdetés

Debrecen végre belép az elitbe

2014.03.17. 15:00

Debrecen végre belép az elitbe

Budapest, Miskolc, Érsekújvár, Brassó, Csíkszereda, érkezünk!

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a Debreceni Hoki Klub már tavaly belépőt nyert a MOL-ligába, és a hírek szerint a 2014/2015-ös szezonban el is indul a magyar, romániai és szlovák csapatokat tömörítő közép-kelet-európai pontvadászatban. Ez jelenti a hoki csúcsát a régióban, külön magyar bajnokságot immár nem is rendeznek! Minden évben az a magyar bajnok, amelyik gárda a MOL-ligában a magyarországiak közül a legelőrébb végez.

Erősíteni kell!

A debreceni klub elöljárói a városvezetőkkel és a hokiszövetség vezetőivel szerdán közös sajtótájékoztatón számolnak be a fejleményekről. Elöljáróban annyit tudni, hogy a debreceni költségvetésben 30 millió forint különítettek el a hokicsapat támogatására, ennél azonban lényegesen több pénz kell egy szezonra. A csapat vasárnap a MOL-liga hatodik helyén végző Ferencvárossal játszott kupameccset a Derék utcai jégcsarnokban, és bár egy mérkőzésből messzemenő következtetéseket levonni nem szabad, annyit a laikus is megállapíthatott, hogy a juniorcsapatra épülő gárda komoly erősítésre szorul, még a MOL-liga aljához is.

Mocsári Attila, a DHK újdonsült elnöke a találkozó utáni rögtönzött „sajtóértekezleten” a Cívishírnek elmondta, szó sincs arról, hogy egy teljesen új csapatot vásárolnak, a vendégjátékosok száma nem haladhatja meg a saját nevelésű játékosokét! Debrecenben ugyanis sikeres utánpótlásképzés zajlik, a felnőtt csapat a kicsik számára mintául kell szolgáljon, jegyezte meg Mocsári Attila.

Érik a felvidéki siker

A MOL-liga 2013/2014-es kiírásának döntőjében jelenleg 3-1-re vezet a felvidéki Érsekújvár az erdélyi Brassóval szemben, és négy győzelemig tartó párharc ötödik összecsapását hétfőn este játsszák Érsekújváron. Amennyiben hazai siker születik, úgy története során először szlovákiai győztese lesz a ligának.

A lebonyolításról annyit kell tudni, hogy szeptembertől februárig zajlik az alapszakasz, ennek során közel ötven (!) meccset játszik mindegyik csapat, és az alapszakasz első négy helyezettje jut be a rájátszásba. Idén a Dunaújváros, az Érsekújvár, a Brassó és a Miskolc került be a legjobb négy közé, az elődöntőben az alapszakaszgyőztes újvárosiak a Brassótól kaptak ki, míg a másik ágon az Érsekújvár a Miskolci Jegesmedvéket verte.

BeA

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés