Hirdetés

Hirdetés

A bajnokok bajnokai kézis lányaink!

2013.05.11. 20:51

A bajnokok bajnokai kézis lányaink!

A BL-győzelemmel története első nemzetközi kupadiadalát aratta a Győri Audi ETO KC.

Hirdetés

Aadöntő veszprémi visszavágóján is legyőzték a győriek a norvég Larvik csapatát. A Győr a harmadik magyar női csapat a Vasas (1982) és a Dunaferr (1999) után, amely az élen végzett a legrangosabb európai kupasorozatban. Az ETO-nak ez volt a nyolcadik fináléja az európai porondon, az előző hetet (BL: 2009, 2012 - EHF Kupa: 1999, 2002, 2004, 2005, KEK: 2006) elveszítette. A szombati találkozón a Győr norvég kapusa, Katrine Lunde  védéseivel tartást adott csapatának, amely 23-22-re nyert, összesítésben pedig 47-43-mal bizonyult jobbnak.  A BL gólkirálynője a középdöntőig jutott FTC-Rail Cargo Hungariát erősítő Tomori Zsuzsanna lett 95 találattal.


Görbicz Anita

Női BL-döntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég) 23-22 (13-8)
Gól: Radicevic 5, Löke 5, Görbicz 4/3, Lekic 3, Amorim 2, Szepesi 2, Kovacsics 2/1, illetve N. Mörk 5/4, Hammerseng 4, Riegelhuth 4, Th. Mörk 3, Edin 2, Blanco 2, Larsen 2

A BL-t a Győr kettős győzelemmel, 47-43-as összesítéssel nyerte

A Győr ebben a szezonban már háromszor legyőzte a 2011-ben bajnok Larvikot, ráadásul háromgólos (24-21) előnyt szerzett a veszprémi visszavágóra. Ugyanakkor az ETO ezt megelőzően hét kupafinálét is elbukott úgy, hogy a második felvonások során mindig vereséget szenvedett. Intő jel volt az is, hogy a skandináv gárda úgy került be a fináléba, hogy idegenben simán verte a szlovén Krim Ljubljanát.  A honfitársai ellen remeklő Katrine Lunde védései kezdettől demoralizálták az ellenfelet, és a 6. percben már 4-1 volt az állás a Győr javára, így hamar meg lehetett nyugodni. Ráadásul az ETO másik norvégja, a sorozatban harmadik BL-fináléján szereplő beállós Heidi Löke is többször megoldhatatlan feladat elé állította a mostani meccs után visszavonuló 38 esztendős Cecilie Legangert. Karoline Breivang kiállítása alatt azonban ziccereket rontott a házigazda, így nem nőtt a különbség, ugyanakkor a hangulat a lelátón változatlanul fantasztikus volt. A 11. percben 6-2-nél, összesítésben hétgólos hátrányban időt kért a Larvik, ám ennek eleinte nem volt foganatja (16. perc: 9-2). Aztán Nora Mörk és Anja Edin révén javult a vendégek játéka, amitől apadt a különbség (26. perc: 11-8), és a szünetre 13-8-cal vonultak el a felek.

Görbicz Anita büntetőt rontott a fordulást követően, de ezúttal ez is "belefért", mert közben remek passzokkal szolgálta ki Lökét. A 39. percben 17-10-nél időt kért a Larvik, ám ekkor összesítésben már tízgólos volt a hátránya. A vendégek minden mindegy alapon gyorsították a támadásaikat, és negyedórával a vége előtt feljöttek 19-15-re. Ezt érzékelve Ambros Martín, az ETO trénere rendezni próbálta a sorokat. Linn-Kristin Riegelhuth góljaival még közelebb férkőzött a Larvik, és ekkor csaknem ötezer torokból szólt a Hajrá, ETO!. Az 50. percben, 19-17-nél Görbicz csípősérülést szenvedett, le kellett támogatni a pályáról, és csak a záró öt percre tért vissza. Ebből erőt merítettek a társak, és kihasználták az irányító elleni szabálytalanságért megítélt emberelőnyt.

A hajrában minden erejét mozgósította az időt is kérő vendégegyüttes, ám akkor is megmaradtak a mosolyok az arcokon, amikor az 59. percben 22-22 lett az állás. A végén még Görbicz értékesített egy büntetőt, így a hazai győzelem is meglett.

Győztes!

Az ETO ebben az idényben kiemelkedett a nemzetközi mezőnyből, 16 mérkőzéséből 15-öt megnyert, javarészt meggyőző fölénnyel. Az érmeket a győztesnek Jean Brihault, az európai szövetség elnöke, valamint Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke adta át, a második helyezett játékosainak pedig Brihault mellett Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke adta át az érmeket. A BL-trófeát Görbicz Anita emelhette a magasba a Queen együttes ismert, We Are the Champions című slágerének dallamaira. Az ETO játékosai aranyszínnel írt WINNER (győztes) feliratú pólóban ünnepeltek. A közönség a Larvik játékosait is vastapssal jutalmazta.

A BL-győztes győriek kerete

Eduarda Amorim, Görbicz Anita, Katrine Lunde, Herr Orsolya, Hornyák Dóra, Korsos Dorina, Kovacsics Anikó, Andrea Lekic, Heidi Löke, Orbán Adrienn, Jovanka Radicevic, Rédei-Soós Viktória, Sirián Szederke, Szepesi Ivett, Raphaelle Tervel, vezetőedző: Ambros Martin
 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés