Debrecen a női kézilabda nagy barátja

2014.08.06. 13:24

Debrecen a női kézilabda nagy barátja

Papp László lelki szemei előtt már a Főnixben látja a lányokat.

Hirdetés

Hirdetés

Bemutatkozott az új ügyvezető, és megismerhettük az új lányokat is a DVSC női kézilabdacsapatának szerdai sajtótájékoztatóján. A Makray Balázst váltó Ábrók Zsolt új klubmarketinget vázolt fel, Varga József vezetőedző szerint egy egészséges versenyszellem dolgozik a megfiatalított, de megerősödött keretben. A tréner szerint minden poszton erősödött a csapat, így bővült a taktikai repertoár, egyértelműen az 5-8. hely megszerzése a cél.

Varga József, Ábrók Zsolt és Papp László

Új arc a keretben a Békéscsabáról érkezett szélső, Kelemen Éva, a Győrből szerződtetett beálló Sirián Szederke, a szintén győri nevelésű kapus, Horváth-Pásztor Bettina, az ugyancsak Rába-parti származású átlövő, Bárány Krisztina, illetve a két légiós átlövő, a montenegrói Bobana Klikovac és az ukrán Lilija Gorilszka. Am ia távozókat illeti, Ábrahám Szilvia, Barna Éva vésValovics Nóra az MTK-ban, Karalyos Orsolya Budaörsön folytattja pályafutását, Simsik Cynthia és Mikula Dóra Hajdúnánásra került kölcsönbe, Varga Nóra gyermekvállalás miatt hagyott fel a játékkal, míg Bálint Réka műtét előtt áll, ő külföldön folytatná.

A többségi tulajdonos, az önkormányzat képviseletében Papp László alpolgármester fényes jövőt vázolt fel. Ő lelki szemei előtt már a Főnixben látja a lányokat, szerinte azzal nagyon sokat nyerne az egész debreceni sportélet. A városvezető hangsúlyozta, a debreceni önkormányzat mindig is a női kézilabda mellett lesz, mert a történelmi hagyományok erre kötelezik.

Érdeklődésünkre Papp László elmondta, hogy az önkormányzat 40 millió forinttal támogatja a klubot, további 30 millió forintot pedig a Gyógyfürdő Kft-n keresztül kapnak a lányok, cserében az Aquaticum nevét is felveszik a TVP mellé. Az önkormányzat tehát a mintegy 120 millió forintos büdzsének több mint a felét biztosítja.

A klub hálás az önkormányzatnak, ezt ajándékkal is kifejezte Ábrók Zsolt

Ábrók Zsolt szerint a csapatnak sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy a reklámértéke erősödjön. A klubvezetés komoly marketingstratégiával próbál a fejlődés, a közönségtoborzás útjára lépni. Újdonság, hogy ezúttal egységesen 800 forintba kerül egy jegy, a bérlet ára pedig 10 ezer forintra csökken, ráadásul minden bérletes egy 10 ezer forint értékű galléros pólót, a lányok hivatalos utazó pólóját kapja ajándékba! A bérletakció augusztus 11-én indul a Hódosban.

A szurkolók számára fontos információ még, hogy a megújult honlapon megszűnik a fórum, azaz a vélemények direkt, rögtönzött kifejtésére nem lesz lehetőség. Ezt Ábrók Zsolt azzal indokolta, hogy az új jogszabályi környezetben minden tartalomért a portál felel, másrészt korábban nemkívánatos, a klub érdekével ellentétes kommentek is megjelentek a dvsckezilabda.hu-n.

Nos, várjuk a kézilabdarajongókat, a Cívishír felületén a továbbiakban is szabad a vélemény, bármennyire is kritikus, amennyiben a megfogalmazás nem megy túl a jó ízlés határán!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés