Debrecenben pokoli nehéz dolguk lehet a mieinknek

2014.06.20. 11:25

Debrecenben pokoli nehéz dolguk lehet a mieinknek

Elkel majd a buzdítás a lányoknak!

Hirdetés

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott Spanyolországgal, Oroszországgal és Lengyelországgal került egy csoportba a decemberi, Horvátországgal közösen rendezendő Európa-bajnokságon. Németh András szövetségi kapitány a csoportbeosztással elégedett, ugyanakkor az ággal nem, hiszen a debreceni középdöntőre nagyon kemény ellenfeleket kaphat a magyar válogatott.

"A csoportunkkal talán kevesebb problémánk lesz, bár a negyedik kalapból a legerősebb válogatottat, a lengyeleket kaptuk. Spanyolországról és Oroszországról pedig elmondható, hogy kézilabda nagyhatalmak, és bár az utóbbi években visszaestek, de olyan játékosok alkotják a csapataikat, akikkel bármikor visszakerülhetnek korábbi helyükre a világban. Az águnk, azzal hogy a dánokat az EHF a második kalapba tette, nagyon nehéz ág lett, hiszen a norvégok és a románok is Debrecenben játszanak" - idézte a szakembert a keziszovetseg.hu.

Vetési Iván, a szövetség elnöke is elismeri, hogy nehéz lehet elérni a kitűzött célt, az éremszerzést, de szerinte semmit nem adnak ingyen.

"A magyar válogatott csoportja kiegyensúlyozott, nem a legkönnyebb, de nem is a legnehezebb. Két egyformán erős ág alakulhat ki a középdöntőre. A franciákat és a montenegróiakat elkerültük szerencsére, mert ezt szerettük volna, de semmit nem adnak ingyen, kemény munka és szoros mérkőzések várnak a válogatottra. Minden erőre szükség lesz, hogy minél előrébb végezzen a magyar csapat hazai pályán. A jó csapatok álma, hogy dobogón végezzenek az Európa-bajnokságon, nekünk pedig jó csapatunk van" - vélekedett a sportvezető.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Hirdetés