Isten éltesse a debreceni sikerkovácsot!

2014.05.07. 17:35

Isten éltesse a debreceni sikerkovácsot!

Az első nagy sikerét éppen a szülinapján ünnepelhette.

Hirdetés

Hirdetés

Ma ünnepli hatvanadik születésnapját a DVSC női kézilabdacsapatának szakmai igazgatója, a klub történetének egyik legsikeresebb edzője, Köstner Vilmos. Az 1994/95-ös szezonban debütált vezetőedzőként, s mindjárt fel is jutott a csúcsra, a Loki irányításával megnyerte az EHF-kupát. Nem is akármilyen napon, 1995. május 7-én, a mester 41. születésnapján. Zengett is a gjöviki csarnokban a „Boldog születésnapot” – című nóta. Egy év múlva a kupa történetében először megvédte címét a Loki, ezúttal a sors megadta, hogy hazai pályán, a Hódosban ünnepelhessen a csapat.

Később dolgozott a nyíregyházi férficsapatnál, volt a Vasas, a Cornexi, a Tajtavill-Derecske (Tajtavill-Nyíradony) edzője, majd utánpótlás szakmai igazgatóként tért vissza szeretett csapatához. Aztán 2010-ben, Bakó Botond távozása után újra ő lett a vezetőedző, s egy újabb sikerszéria következett. A DVSC ezüstérmes lett a bajnokságban, s a lengyelországi selejtezőtorna megnyerésével kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Újabb történelmi tett. 2011-ben újra ezüstérmes lett a csapattal, de a sikeres folytatás elmaradt, az anyagi nehézségek miatt szétesett a sikercsapat.

A mester azonban maradt, s a Lokihoz hű fiatalokkal kiharcolta a bentmaradást. A 2012/13-as szezon óta szakmai igazgatóként ténykedik a klubnál, emellett az 1996-os korosztály edzője. „Mellékesen” pedig tagja régi barátja, a szövetségi kapitányként dolgozó Németh András stábjának - írja a dvsckezilabda.hu.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Hirdetés