Papp László: Debrecen decemberben is a legszebb arcát mutatja

2014.08.29. 13:35

Papp László: Debrecen decemberben is a legszebb arcát mutatja

Visszaszámlálás indul: még száz nap, és kezdődik!

Hirdetés

Hirdetés

Száz nap múlva, december 7-én kezdődik Győrben a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság. Ebből az alkalomból Vetési Iván, a hazai szövetség (MKSZ) és a szervezőbizottság elnöke, valamint Tarlós István főpolgármester pénteken a fővárosi Hősök terén, a Szépművészeti Múzeum előtt leleplezte azt az órát, amely ezentúl a rajtig hátra lévő időt mutatja.

Az MKSZ elnöke kijelentette, az idei év Budapestet a női kézilabda fővárosává tette, májusban itt rendezték a Bajnokok Ligája négyes döntőjét is.

"Azért dolgozunk, hogy decemberben Budapest ismét piros-fehér-zöldbe öltözzön, és hogy csapatunk a Papp László Arénában érmes helyekért játszhasson" - mondta.

Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár közölte: a kormány 180 millió forinttal támogatja a december 21-ig tartó esemény megrendezését, amit példaértékűnek nevezetett. Egyúttal megköszönte a horvát kormánynak, hogy hasonló mértékben segíti az eseményt.

A menetrendről Vetési elmondta, hogy Görbicz Anitáék a nyitónapon Oroszország ellen játszanak, csoportmeccseiknek az épülő győri csarnok, míg a többi csoport küzdelmeinek Debrecen, valamint horvát részről Varasd és Eszék ad otthont. A középdöntőket Debrecenben és Zágrábban rendezik, az elődöntőknek és a fináléknak Budapest lesz a helyszíne.

Papp László, Debrecen polgármester-helyettese úgy véli, hogy akár már holnap képesek lennének fogadni az eseményt. Beszámolt arról, hogy elkészültek a turisztikai fejlesztések, megújult a Nagyerdő, így a város decemberben is a legszebb arcát tudja majd mutatni. Emlékeztetett arra, hogy Debrecenben történelmi hagyományai vannak a női kézilabdának, s a 10 évvel ezelőtti Eb-n több mint 13 ezren szurkoltak a Főnix Csarnokban.

Németh András szövetségi kapitány elmondta a válogatott októberben hét napot Debrecen tölt, ahol egy tornán vesz részt!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Hirdetés