Hirdetés

Hirdetés

Törjétek meg az átkot, lányok!

2013.05.03. 12:37

Törjétek meg az átkot, lányok!

A debreceniek európai kupadöntőben legyőzték a Larvikot! Most a győriektől várja el az ország!

Hirdetés

A hazai porondon egyeduralkodó Győr első nemzetközi trófeáját szeretné begyűjteni a norvég Larvikkal szemben a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében. Az ETO eddig hét alkalommal játszott az európai kupákban finálét, de mindig vesztesen hagyta el pályát. A BL-ben 2009-ben és tavaly - utóbbi esetben idegenben lőtt kevesebb gól miatt -, az EHF Kupában 1999-ben, 2002-ben, 2004-ben és 2005-ben, a KEK-ben pedig 2006-ban maradt alul a fináléban. A legrangosabb sorozatban csupán két magyar együttes, 1982-ben a Vasas, 1999-ben a Dunaferr ért fel a csúcsra.

A Larvik 2011-ben győzött a BL-ben, előtte a KEK-ben 2005-ben és 2008-ban bizonyult a legjobbnak, 2009-ben pedig finalista volt, míg 1996-ban a Debrecennel szemben elveszítette az EHF Kupa-döntőt.

Görbicz Anita, a győriek csapatkapitánya a norvégiai elutazás előtt kijelentette: abszolút nem foglalkozik azzal, hogy mi volt a múltban, őt és társait csak a mostani siker érdekli. Hozzátette: örül annak, hogy Veszprémben, a kitűnő atmoszférájú arénában lesz a visszavágó, és bízik benne, hogy már idegenben is nagy arányú győzelmet arathatnak.

A Győr másik két világsztárja, az egyaránt olimpiai, világ- és Európa-bajnok kapus Katrine Lunde és a beállós Heidi Löke honfitársai ellen lép pályára, utóbbi 2011-ben BL-t is nyert Larvikkal - akkor a győriek trénere, Ambros Martin a legyőzött spanyol Itxako trénere volt -, és most sorozatban harmadik BL-fináléjára készülhet.

"Megvan az önbizalmunk, ez egy nyerő csapat! Remélem, hogy ezt minden szurkolónk ugyanígy érzi, üzenem nekik, hogy bízzanak ők is a csapatban!" - nyilatkozott a spanyol tréner utalva arra, hogy az ETO keretében számos klasszis játékos található.

A két csapat a középdöntőben már találkozott egymással, és a Győr mindkétszer hat góllal nyert. Február 16-án az ETO 24-18-ra győzött idegenben, március 2-án pedig Győrben 30-24-re.

Az első mérkőzés vasárnap 16.45 órakor, a visszavágó jövő szombaton 15.15-kor kezdődik.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés