Hirdetés

Hirdetés

Újabb rangos sporteseményt rendez Debrecen

2013.03.09. 12:46

A budapesti Papp László Aréna és az újonnan építendő győri csarnok mellett, a Főnix Csarnok ad otthont a mérkőzéseknek.

Hirdetés

A budapesti Papp László Aréna, a debreceni Főnix Csarnok és az újonnan építendő győri csarnok ad otthont a jövő évi, horvátokkal közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság magyarországi mérkőzéseinek. Vetési Iván, a hazai szövetség (MKSZ) elnöke az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottságának budapesti ülését követő szombati sajtótájékoztatón elmondta: a csoportmérkőzéseket és a középdöntőket Debrecenben és Győrben - végszükség esetén Veszprémben - tartják, és a legjobb négy válogatott találkozik majd a Papp László Arénában az elődöntőben, illetve a helyosztókon. Kitért arra, hogy a győri csarnok építése hamarosan megkezdődhet, a kormány és a város mindent megtesz azért, hogy a beruházás időben befejeződjön. "Ha az ütemterv szerint haladunk, akkor Győrben lesznek mérkőzések, ellenkező esetben a Veszprém Arénában" - mondta Vetési Iván. Hozzátette: "célunk, hogy nemcsak magas színvonalon rendezzük meg a kontinensviadalt, hanem az is, hogy a lehető legtöbb néző legyen a helyszíneken".

Jean Brihault, az EHF elnöke utalt rá, hogy a két társrendező szövetségnek komoly tradíciója van, a múltban sikeres tornákat bonyolított le, a két ország a legmagasabb kormányzati támogatást adja, ezért is biztos benne, hogy a magyarok és a horvátok minden idők egyik legjobb női Eb-jét rendezik.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára hangsúlyozta: a kormány nem egyszerűen szívügyének tekinti a sportot, hanem támogatja, hogy az ország folyamatosan helyszíne legyen világ- és Európa-bajnokságoknak.  "A sport igazi érték, nemcsak a magyarok, hanem az egész világ számára, erre érdemes áldozni. Büszkék vagyunk rá, hogy a 21. század egyik legdinamikusabban fejlődő sportágának kontinensviadalát jövőre Horvátországgal karöltve Magyarország rendezheti meg" - tette hozzá.

Michael Wiederer, az EHF főtitkára bejelentette: a végrehajtó bizottság feltételesen engedélyt adott arra, hogy a női BL-ben már a következő szezonban - a férfiakéhoz hasonlóan - négyes döntőt rendezzenek. Még néhány kérdést kell tisztázni nyárig, és ahogy fogalmazott: nagy az igény a magyarok részéről, hogy az első ilyen női Final Fournak Budapest legyen a házigazdája.

A sajtótájékoztatón szóba került, hogy a magyar csapatok BL-mérkőzését egy olyan csatorna közvetíti - nevezetesen a Digi -, amely viszonylag kis lefedettségű, emiatt - ahogy Vetési Iván fogalmazott - rendre szurkolók százezrei maradnak meccs nélkül. Ezért az MKSZ arra kérte az EHF-et, hogy az a saját hivatalos csatornáján, az EHF.com oldalon oldja fel az úgynevezett geokódot, azaz Magyarországon interneten lehessen nézni a magyar csapatok találkozóit.Wiederer ezzel kapcsolatban megjegyezte: jelenleg jogi akadálya van annak, hogy interneten engedélyezzék a meccsnézéseket, de tárgyalásokat kezdeményeznek, hogy a magyar csapatok összecsapásai minél több nézőhöz jussanak el.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés