Ukrán válogatottal erősített a Loki

2014.07.05. 10:56

Két évre kötelezte el magát Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

A 26 éves Lilia Gorilszka kétéves szerződést kötött a DVSC női kézilabdacsapatával adta hírül a dvsckezilabda.hu.

Az ukrán balátlövő hazájában a Szmart HC és a HC Szparta együtteseiben játszott, majd az orosz Asztrahanocska Asztrahannál légióskodott, az utóbbi két szezont pedig Szerbiában töltötte, előbb a Zajecsarban szerepelt (Sopronyi Anett csapattársaként), majd a Naisa Nis játékosa lett.

A 186 centiméter magas, 83 kilogramm testsúlyú játékos vízumát most intézik, előreláthatóan a felkészülés második hetében kapcsolódhat be a csapat munkájába

Lilia tizenkét éves korában kezdett el kézilabdázni. 2005-től 2011-ig az ukrán nemzeti válogatott tagja, részt vett Európa- és világbajnokságon. 2009-ben és 2010-ben Bajnokok Ligája és EHF-kupa résztvevő volt. Háromszoros ukrán bajnok, a 2012/2013-as szezonban szerb bajnoki és kupa-győztes. Lilia édesapja is sportoló volt, profi szinten kosárlabdázott.

– Izgatottan várom, hogy megkezdjem a munkát új csapatomnál – mondta el a DVSC friss igazolása a klub honlapjának. – Bízom benne, hogy sikerül a legjobb öt közé jutnunk a magyar bajnokságban, s ezzel örömet szerzünk a klub lelkes szurkolótáborának. Célom, hogy a nemzetközi kupákban szerepeljünk. Szeretném a tudásom legjavát nyújtani, hogy segítsek a csapatomnak elérni a kitűzött célokat, valamint hogy magam is tovább fejlődjek szakmailag. Mindenképpen nagy reményekkel várom az új kihívást.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Hirdetés