Ünnep lesz ez Debrecennek

2015.01.29. 11:06

Ünnep lesz ez Debrecennek

Több mint 1200 ifjú tehetség lép színre.

Hirdetés

Hirdetés

A tavalyinál idén jóval több, összesen 104 utánpótlás kézilabdacsapat verseng Magyarország egyik legjelentősebb tornáján, a VIII. debreceni Főnix Kupán. A megmérettetést három napon keresztül, január 30-án, 31-én és február 1-jén rendezik meg 10 cívisvárosi sportcsarnokban. Több mint 1200 ifjú tehetség lép pályára a DSC-SI által megrendezett viadalon, s a csapatokat mintegy 100, utánpótlásképzésben dolgozó szakember is elkíséri.

Olyan neves egyesületek ifjú kézilabdázói versenyeznek Debrecenben, mint a többi közt az FTC, a Hódmezővásárhely, a Postás SE, a Haladás VSE, a Szombathely, a Pick Szeged, a PLER és a NEKA Békés. A nemzetközi tornán részt vesz több kassai csapat is. Megyénkből a rendező Debreceni Sportcentrum – Sportiskola és a szintén debreceni Amatőr KK mellett Nádudvarról, Hajdúnánásról, Berettyóújfaluból, Hajdúböszörményből és Balmazújvárosból is érkeznek gyerekek a viadalra.

A fiatal tehetségek 5 leány és 5 fiú korosztályban versengenek. A legfiatalabbak 9, míg a legidősebbek 14 évesek. A döntőket ebben az évben a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban játsszák a csapatok. A fiatalok összesen 226 nagypályás és 45 szivacslabdás meccsen lépnek pályára, hogy eldöntsék, ki a legjobb idén a rangos Főnix Kupán.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Hirdetés