Hirdetés

Hirdetés

A szerbek elleni csatával nyitnak a magyarok Debrecenben!

2014.07.31. 10:44

A szerbek elleni csatával nyitnak a magyarok Debrecenben!

Aki szereti a kosárlabdát, ott a helye a Hódosban!

Hirdetés

Végre megkezdődik! Európa legjobb 16 csapata - köztük a magyar - találkozik a cívisvárosban július 31-e és augusztus 10-e között. A nyitányon rögtön egy pikáns csata vár a magyarokra, akik a szerbekkel találkoznak. A mieink természetesen nagy reményekkel várják a kontonensviadalt, de tudni kell, hogy Magyar Gergely szövetségi edző csapatánal kőkemény dolga lesz! Az egy évvel idősebbek között vb-bronzérmes Studer Ágnessel a fedélzeten az A-divíziós tagság megőrzése a minimum, a nyolc közé jutás pedig a szinte erőn felüli cél.

Egy komoly hiányzója van a piros-fehér-zöld együttesnek, a csapat centere, az 1988-as születésű Kiss Virág, aki az egy évvel idősebbek között, az U17-es vb-n legjobb volt posztján, kés alá fekszik, így nem lehetett itt Debrecenben. Ugyanakkor a hazai pálya, a közönség szeretete pótolhatja a pécsi kiválóságot.

A magyar válogatott kedden a lettek elleni 63-57-es sikerrel végződő felkészülési meccsel hangolt a tornára.

A magyar keret (nevük előtt a mezszám)
4 Czukor Dalma (Sopron), 5 Török Ágnes (Győr), 6 Pusztai Petra (Vasas), 7 Doktor Anna (Vasas), 8 Studer Ágnes (Szekszárd), 9 Foitl Emília (Csata), 10 Mérész Beatrix (Vasas), 11 Szeli Dorina (Sopron), 12 Gereben Lívia (Kecskemét), 13 Lelik Réka (Csata), 14 Radócz Fanni (Szeged), 15 Soós Réka (Szeged). Szövetségi edző: Magyar Gergely.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
július 31., 18:15 Szerbia (Hódos)
augusztus 1., 18:15 Horvátország (Oláh Gábor)
augusztus 2., 18:15 Spanyolország (Hódos)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés