Hirdetés

Hirdetés

Az ezüst is szépen csillog

2014.01.06. 12:32

A debreceni egyetemisták szép sikeréről számolunk be

Hirdetés

A hétvégén Debrecenben rendezték meg a második legrangosabb magyar kosárlabda kupasorozat, a Hepp Kupa négyes döntőjét. Az első játéknapon a MAFC csapata az NB I/B Nyugati csoportjának listavezetőjét, a Bonyhád együttesét győzte le 72-40-re, és ezzel bejutott a döntőbe. A Debreceni Egyetem gárdája a Tiszaújváros együttesével játszott a fináléba jutásért. Nagy Ágoston csapata kissé megilletődötten játszott ezen a találkozón, de végül 83-76-ra győzött, és a klubtörténetében először bejutott ennek a kupasorozatnak a döntőjébe.

A harmadik helyért lejátszott vasárnapi találkozón a Tiszaújváros a harmadik negyedben nyújtott jó játékával 82-79-re győzött és megszerezte a bronzérmet.

A döntőben a két egyetemi csapat közül a fővárosiak kezdtek jobban. A DEAC játékosai mind közelről, mind pedig távolról nagyon rossz hatékonysággal dobtak, ráadásául a letámadásuk sem működött a szokott módon. Az első játékrész végére valamit javult a helyzet a DEAC szempontjából, de ez csak arra volt elég, hogy csökkentsék a hátrányukat a debreceniek. 44-21-es MAFC vezetéssel zárult az első húsz perc.

A harmadik negyedben összeszedték magukat a DEAC játékosai. A szurkolók biztatásának is köszönhetően fél óra játék után már csak 16 pont volt a fővárosiak előnye.
Az utolsó játékrészben óriásit küzdött a hazai csapat. Ennek a negyednek az elején még úgy látszott, hogy akár ki is egyenlíthetnek a hazaiak. De ez végül nem sikerült, és a MAFC hét pont különbséggel 77-70-re megnyerte a találkozót, s ezzel együtt a Hepp Kupát is haza vihette.

A Hepp Kupa döntőjének végeredménye:
1. MAFC
2. DEAC
3. Tiszaújváros
4. Bonyhád
Allstar csapat: Pöstényi Zoltán(Tiszaújváros), Misek Levente(MAFC), Kaluha Csaba (DEAC), Fekete Csaba (MAFC),Nagy Benedek(DEAC)
A legjobb edző: Dinnyés Attila (MAFC)
A legjobb debreceni játékos: Takács Dániel
MVP: Tursics Krisztián (MAFC)
Gólkirály:Kóthay László (Tiszaújváros) 41 pont
 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés