Hirdetés

Hirdetés

Debrecen az Európa-bajnokságok városa

2014.07.11. 17:01

Debrecen az Európa-bajnokságok városa

Csak kosárlabdában ez lesz a harmadik!

Hirdetés

A 2008-as (U18 fiú „B divízió”) és 2012-es (U20 női „A divízió”) után már a harmadik (U-16 leány „A” divízió) utánpótlás kosárlabda Európa-bajnokságát rendezik meg Debrecenben. Európa legjobb 16 csapata - köztük a magyar - találkozik a cívisvárosban július 31-e és augusztus 10-e között.

Kiváló körülmények

Becsky István, az U-16-os EB szervező bizottságának operatív koordinátora elmondta: a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai szervezete (FIBA Europe) tavaly szeptemberben adta a rendezés jogát Debrecennek. Indoklásuk szerint az eddigi debreceni rendezések tapasztalatai kedvezőek voltak, a debreceni körülmények kiválóak, közel vannak egymáshoz a megfelelő színvonalú sportcsarnokok és a szálláshelyek. A mostani versenyre összesen 450 sportoló vezető és hivatalos személy érkezik. A szálláshelyük a Campus és a Sport Hotelben lesz, a mérkőzéseket pedig a Hódos Imre-, illetve az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokokban rendezik meg. Az EB-hez kapcsolódóan klimatizálják (TAO-pénzből) az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokot, így ebben a teremben is lényegesen jobbak lesznek a sportolási feltételek nyáron.

Debrecen csak nyer

Becsky elmondta továbbá, hogy a városnak nem lesz kiadása az EB-vel kapcsolatban, azonban a sportcentrumnak, a Campus Hotelnek jelentős bevétele származik majd a versenyből. Várhatóan mintegy 4-500 szurkoló, családtag is ellátogat Debrecenbe az EB ideje alatt. Az ő ellátásuk révén a város vállalkozóinak lesz bevétele, ami szintén fontos szempont - tette hozzá Becsky István.

Az U-16-os női EB a főpróbája lesz a jövő évi magyar-román közös rendezésű felnőtt női kosárlabda Európa Bajnokságnak, amelynek az egyik helyszíne Debrecen lesz.
 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés