Hirdetés

Hirdetés

Nagyszerű! Bravúros! Szenzációs!

2014.08.04. 15:09

Nagyszerű! Bravúros! Szenzációs!

Európa-bajnokot győzött le a Debreceni Egyetem csapata.

Hirdetés

Szenzációsan kosárlabdázva, egy káprázatos egyéni teljesítménnyel (Nagy Botond) és csapatként is óriásit játszva  a magyar egyetemi bajnok Debrecen legyőzte az egyetemi Európa-bajnok horvát Split együttesét a Rotterdamban zajló egyetemi és főiskolás Európa-bajnokságon.

Az már a bemelegítésnél az látszott, hogy a debreceni fiúk összességében magasabbak, de a címvédő horvát együttes játékosai erősebbeknek tűntek. Az első negyedet jobban kezdték a horvátok, de a pazarul játszó Nagy Botond eredményes dobásaival fordított a magyar együttes és az első 10 perc végén már kilenc ponttal vezetett a debreceni gárda. A folytatásban kimaradt egy-két debreceni tripla és az ellenfél támadásai is pontosak voltak, így a szünetben már csak két pont volt Nagy Ágoston tanítványainak az előnye (49-51)

Szünet után hamar fordítottak a horvátok, de a debreceni húzóembereknek ismét a helyén volt a szíve és nem remegett meg a keze, és a harmadik negyedben 10 ponttal többet dobtak, mint a horvátok, így 12 pontos előnnyel kezdődött el a mindent eldöntő utolsó játékrész. A záró negyedben aztán volt minden, ami fokozhatta az izgalmakat, de a debreceni fiúk megmutatták, hogy a sok elvégzett munkának van eredménye, és végül 9 ponttal legyőzték a horvátokat. Az egész magyar csapat fantasztikusan játszott, de még is ki kell emelni Nagy Botondot, aki egymaga 43 pontot szerzett, ebből 30-at a három pontos vonalon kívülről.

Spliti Egyetem - Debreceni Egyetem 85-96 (23-32, 26-19, 24-34, 12-11)
Debrecen: NAGY BOTOND 43/30, NAGY BENEDEK 13/9, PÉK 13/9, Szarka-, REIZER 8. Cs: Bács 2, KISS L. 9, TÓTH L 8., Tóth P-., Gál- .

Nagy Ágoston, a DEAC edzője: - Nem mi voltunk az esélyesek, de az elmúlt hetekben azért edzettünk, dolgoztunk rengeteget, hogy ilyen ritmusban tudjunk játszani. Ehhez most egy nagyon jó dobóforma is párosult, sikerült túldobni az egyetemi Európa-bajnoki cím védőjét, nagyon boldog vagyok.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés