Hirdetés

Hirdetés

Csúfos kudarcot vallottak a kedvenceink

2013.07.25. 22:01

Csúfos kudarcot vallottak a kedvenceink

A debreceniek szinte számolatlanul kapták a gólokat, és rögtön az első akadályba belebotlottak az Európa Liga selejtezőjében.

Hirdetés

Nem telt ház, de remek hangulat, mintegy 8 ezer néző fogadta a pályára lépő csapatokat a Szpari-stadionban. Első olvasatra igencsak védekezőnek tűnt a DVSC felállása, egy szem csatárt, Ibrahime Sidibét küldte pályára a Loki-mester, több Loki-drukker hiányolt mellőle még egy, de inkább két támadót. Éppen Sidibe került először helyzetbe az 5. percben, miután forintos labdát kapott Czvitkovicstól, de egy védőtől szorongatva mellé lőtt. A kezdeti nagy „rohanás” után leült a meccs, elkezdtek ismerkedni a fiúk, majd Trininics fölé szálló távoli bombája megtörte a csendet.


Az első félidőben Szakályék annyira passzívan játszottak, hogy arra az egyszeri szurkoló nem talált magyarázatot (További fotókért kattintson a képre)

A félidő derekán megnyugvással könyveltük, el, hogy a Strömsgodset képtelen a túl acélos rohamokra, inkább csak becsületből, mint fantáziából és ötletektől vezérelve tette a dolgát. A labdát mindenesetre többet birtokolta, és ez verejtékcseppekkel járt a debreceni halántékokon.  Sajnos a félidő második részében sem változott a játék képe, és ez már morgolódást váltott ki a hajdúsági hívek körében! A Loki ugyanis meglehetősen passzívan futballozott, a norvégok elkezdték uralni a középpályát. Az aggodalmak sajnos nem voltak megalapozatlanok, mert a 34. percben egy bal oldali beadást követően Kovács Péter – kapu előtti kavarodás után – betalált (0-1) . Ezzel a góllal a norvég együttes nemhogy ledolgozta a hátrányát, hanem egyenesen továbbjutó helyzetbe lőtte magát! A sokkhatás miatt hirtelen nem tudtuk eldönteni, hogy a hit, az akarat, esetleg a tudás hiánya akadályozta a debrecenieket, és a kérdésre a szünetig nem is kaptunk választ.


Zsidainak is bizonyítania kell még, hogy érdemes volt leigazolni... (További fotókért kattintson a képre)

Rohamra fel! – adta ki a parancsot a sok ezer, Nyíregyházára átruccant debreceni a második félidő kezdetén, de rögtön jött a hidegzuhany, egy újabb kapu előtti „idétlenkedésnek+ az lett a vége, hogy Boateng megszerezte a drammeniek második gólját (51. p.: 0-2). A DVSC ezzel egy fényévnyire került a továbbjutástól, a két gól a játék képét tekintve ugyanis azt jelentette!

A reményt természetesen ennek ellenére sem adtuk fel, a lelátóról a „Soha ne add fel!”, a kispadról pedig egy kettős csere jött. Mielőtt azonban felírtuk volna, hogy kik jönnek be, illetve mennek le, Strorflor lövése megpattant egy debreceni védőn, a labda pedig a tehetetlen Verpecz mellett a bal alsóban kötött ki (57. p. 0-3). Minden álmunk szertefoszlott! A Szpari-stadion végképp elnémult, illetve némi füttyszó megtörte a csendet, a kiábrándultságot jelezve.

A Loki becsületből még próbálkozott, az egyik új ember, a szlovén Volas lőtt egy kapufát, kiállíttatott egy embert, de csak ennyire tellett. A percek langyos játszadozással teltek-múltak, a B-középben felcsendült néhányszor a "Kurva a gyenge!", illetve a "Mi a f@sz van?", de ennek sem volt különösebb hatása, a piros-fehérek beletörődötten, szenvedve húzták ki a végéig. Persze nem is volt már sansz, négy gól kellett volna a továbbjutáshoz...

Európa Liga, 2. selejtezőkör, visszavágó
DVSC-Strömsgodset 0-3 (0-1)
Nyíregyháza, 8000 néző. Vezette: Szpatasz  (Szaraidarisz, Dimitriadisz - görögök)
DVSC: Verpecz – Nagy Z. (Ferenczi 76.), Máté, Mészáros, Korhut – Trninics (Kulcsár 57.), Zsidai – Czvitkovics (Volas 57.), Se. Bouadla, Szakály - Sidibe
Strömsgodset: Kwarasey - Vilsvik, Horn, Storbaek, Hamoud - Johansen, Nana (Brenne 85.), Ibrahim (Ovenstand 73.) – Storflor (Sveen 73.), Kovács, Wikheim
Gól: 0-1 Kovács (35.), 0-2 Nana (51.), 0-3 Storflor (58.)
Sárga lap: Trninics (33.), Nana (45.), Vilsvik (68.), Johansen (83.)
Kiállítva: Storbaek (71.)

Továbbjutott: A Strömsgodset, 5-2-es összesítéssel.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés