Kondás túllépne a történteken

2013.07.26. 09:51

Kondás túllépne a történteken

A debreceni mester a kihagyott helyzetek miatt bosszús.

Hirdetés

Mint ismert, a DVSC súlyos vereséget szenvedett ccsütörtökön Nyíregyházán és ezzel búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól. Kondás Elemér a mérkőzés követően értékelte a találkozót. Biztonságosabb játékkal kezdtünk, de ebből is tudtunk támadásokat vezetni. Bosszantó azonban, hogy olyan szituációkból kaptunk gólt, amire fel lehet készülni, és fel is készültünk, mert tudtuk, a Strömsgodset pontrúgásai veszélyesek. Egy oldal szabadrúgásból nem lett volna szabad gólt kapni úgy, hogy magasabbak vagyunk az ellenfélnél. A második gól is úgy született, hogy szabadrúgás után tisztán tudott fejelni ellenfelünk. Próbáltunk offenzívebb játékot játszani, de egy átlövés - ami megpattant - megint gólt eredményezett. Nekünk is adódtak nagy helyzeteink, amiket ha értékesíteni tudtunk volna, szorosabb a meccs. Sajnos a mai napon az üres kapuba sem találtunk be. Sok sikert kívánunk a Strömsgodsetnek. A történteken túl kell lépni. A mérkőzés ki lesz értékelve a játékosokkal, és utána készülünk a további megmérettetésekre – mondta Kondás.

Ronny Deila, a rivális vezetőedzője azt mondta, elsősorban annak köszönhetik a továbbjutásukat, hogy sokkal jobban védekeztek, mint egy héttel korábban és a helyzetkihasználást tekintve feljavultak.

A Honvéd és a Debrecen búcsúja azt jelenti, hogy most először augusztusban már nem lesz magyar csapat egyik európai kupában sem: a Videoton az EL selejtezőjében még az első körben búcsúzott a montenegrói Mladost Podgorica ellen, míg a Győri ETO FC kedden a Bajnokok Ligájában az izraeli Makkabi Tel-Avivval szemben vérzett el. A vonatkozó negatív rekord 2011-ben született, akkor a Paks utolsó állva maradt magyar együttesként az EL selejtezőjének 3. fordulójában, augusztus 3-án a skót Hearts ellenében búcsúzott.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés