Hirdetés

A Seattle átgázolt a Denveren

2014.02.03. 06:31

A Seattle átgázolt a Denveren

Hiába a legjobb támadósor, Manningéknek esélyük sem volt.

Hirdetés

A Seattle Seahawks simán, 43-8-ra legyőzte a Denver Broncos együttesét a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi döntőjében, a New York-i MetLife Stadionban rendezett 48. Super Bowlon, ezzel története során először hódította el a bajnoknak járó Vince Lombradi-trófeát. A liga legjobbjának számító seattle-i védelem egyértelműen jobbnak bizonyult az alapszakaszban pontrekordot felállító denveri támadóknál, ami nemcsak a nyolc engedett pontban nyilvánult meg, hanem a négy labdaszerzésben is. A meccs legértékesebb játékosának 11 év után ismét egy védőt, Malcolm Smith-t választották, aki két labdát szerzett.

A Denver vezethette az első támadást, de rögtön a meccs elején megkezdődött a vesszőfutása, ugyanis az első játéknál a center túl korán dobta hátra a tojáslabdát Peyton Manning irányítónak, aki nem számított rá, így a játékszer berepült a Broncos célterületre, ahol ugyan Knowshon Moreno futó vetődött rá, de ott szerelték, így a Seattle máris 2-0-ra vezetett. Ez volt a Super Bowlok történetének leggyorsabb pontszerzése. A Halászsasok ezt követően két mezőnygóllal növelték az előnyüket Steven Hauschka révén (8-0), miközben védelmük rendre megállította a denveri támadókat, sőt, később a minden idők egyik legjobb irányítójának tartott Manning eladta a labdát, ugyanis passzát az ellenfél védője, Kam Chancellor kapta el. A Seattle támadói ezúttal már nem elégedtek meg a három ponttal, és egy hét játékból álló sorozat végén végül Marshawn Lynch futó 1 yardról megszerezte a meccs első touchdownját (15-0), ekkor a Seahawks-nak több pontja volt, mint ahány yardot megtett a Broncos...

A második negyed elején aztán úgy tűnt, hogy magára talál a Denver, szépen haladt előre a csapat, mígnem az egyik seattle-i védőnek sikerült megütnie Manning kezét passzolás közben, így a pontatlan dobás következtében a labdát Malcolm Smith halászta le a levegőből, ráadásul senki nem tudta megállítani, így 69 yardot sprintelve touchdownt szerzett (22-0). A félidő hajrájában egy szép támadássorozatot ugyan felépített a Denver, de aztán közel a célterülethez negyedik kísérletre a biztosnak tűnő mezőnygól helyett - a későbbi touchdown reményében - megpróbálta megtenni a hiányzó két yardot az újabb első kísérlethez, de ez nem sikerült, úgyhogy a szünetig pont nélkül maradtak Manningék.

Az első félidő csalódást keltő játéka után a második kifejezetten sokkolóan indult a denveriek számára, ugyanis a kezdőrúgást követően Percy Harvin 87 yardos touchdownt szerzett (29-0). A Denver a későbbiekben sem tudta összeszedni magát, a Seattle védelme mindig meg tudta állítani riválisa támadássorozatát, sőt Malcolm Smith újabb labdaszerzését követően a mindössze másodéves Russell Wilson vezetett egy nagyszerű támadást, melynek végén Jermaine Kearse-nek passzolt egy 23 yardos touchdownt (36-0), ezzel tulajdonképpen már a harmadik negyedben eldőlt az összecsapás.

A hátralévő időben a harmadik döntőjén szereplő, 2007-ben az Indianapolis Colts színeiben bajnok Manning Demaryius Thomasnak adott 14 yardos passzal szerezte meg becsületpontjait a Denver (36-8). Az utolsó játékrészben aztán Wilson Doug Baldwinnak dobott 10 yardos touchdown-passzal állította be a végeredményt. A Vadlovaknak két apró vigasz jutott a meccsen: Peyton Manning 34 sikeres passzával, míg Demaryius Thomas 13 elkapásával Super Bowl-rekordot állított fel.

NFL, Super Bowl:
Seattle Seahawks-Denver Broncos 43-8 (8-0, 14-0, 14-8, 7-0)

Összefoglaló ITT

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés