Hirdetés

Itt van Amerika Debrecenben!

2015.02.14. 11:00

Itt van Amerika Debrecenben!

Megvannak az ellenfelek.

Hirdetés

Kisorsolták a Debrecen Gladiators ellenfeleit a Magyar Amerikaifutball Liga Divízió II-es bajnokságában.

A cívisvárosi alakulat idén három csapattal együttműködve indul a divízió II-ben, hiszen az alap kerethez csatlakoznak még a Szolnok Soldiers játékosai, illetve az újonnan megalakult Hajdúszoboszló Rhinos néhány tagja. A Katonákkal évek óta jó kapcsolatot ápolnak a Gladiátorok, hiszen már két idény óta együtt indulnak a junior bajnokságban. Vezetőedzői poszton is változás történt a Gladiators-nál, mivel Szűcs Botondot követően Hoksári Béla vette át a stafétabotot, de Hutóczky Ádám maradt az offensive koordinátor. A védelmet Kálmán Attila, valamint a csapat egyik legendás játékosa, Kovács Zoltán fogja vezényelni.

A hajdúsági egylet két hazai és két idegenbeli összecsapást játszik az alapszakaszban. A Gladiátorok otthon a divízió II. egyik legígéretesebb gárdáját, a Budapest Eagles-t fogadják, amely a tavalyi szezonhoz képest nagy átalakuláson ment keresztül az edzői stábban. Talán könnyebb ellenfélnek tűnhet majd a Fehérvár Enthroners. Azonban a remek utánpótlással rendelkező Koronázók mellé még csatlakoztak veszprémi játékosok, amellyel már keményebb feladatot jelenthetnek a Gladiátoroknak.

Idegenben még nehezebb dolga lesz a Gladiators-nak, miután a Jászberény Wolverines lesz az egyik ellenfél. A Rozsomákok 2013-ban még a divízió I-ben szerepeltek, ám azóta a Békéscsaba Raptors játékosaival kiegészülve a bajnokság egyik nagy esélyesévé léptek elő. Kiélezett csatára lehet számítani a tavalyi év meglepetéscsapatának, a Dabas Sparks-nak az otthonában. 2014-ben a két gárda vívta az alapszakasz első összecsapását, amelyet idegenben az utolsó pillanatban nyertek (34-28) meg a Gladiátorok.

A mérkőzés időpontjait még nem határozták meg, de a két hazai meccs közül az egyiket Debrecenben, a másikat pedig Szolnokon rendezik.

A Debrecen Gladiators ellenfelei:
Budapest Eagles (otthon)
Dabas Sparks (idegenben)
Fehérvár Enthroners (otthon)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés