Hirdetés

Hirdetés

Ha szétdurran egy gumi, elmarad a Német Nagydíj

2013.07.05. 12:15

Ha szétdurran egy gumi, elmarad a Német Nagydíj

A pilóták azonnal visszalépnek, ha ismét jelentkeznek a problémák!

Hirdetés

A Forma-1-es pilóták visszalépnek a hétvégi futamtól, amennyiben a gumiproblémák ismét jelentkeznek. A Forma-1-es pilóták vissza fognak lépni a versenyzéstől a hétvégi Német Nagydíjon, ha a múlt vasárnapi brit futamon látott gumiproblémák újra előfordulnak. A pilóták érdekvédelmi szervezete (GPDA) közleményben jelentette be a Nürburgringen közösen meghozott döntést.

„Ha a német GP-n ismét szembesülünk hasonló gondokkal, akkor azonnal abbahagyjuk a versenyzést, mert a gumikkal kapcsolatos - egyébként elkerülhető - problémák újra veszélyeztetni fogják a versenyzők, a pályabírók és a nézők életét” – áll a GPDA közleményében.

A brit versenyen négy pilóta autójának, előbb az élen álló Lewis Hamiltonnak (Mercedes), majd Felipe Massának (Ferrari), Jean-Eric Vergne-nek (Toro Rosso) és Sergio Pereznek (McLaren) is bal hátsó defektje volt. A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli emiatt átdolgozott abroncsokat szállított Németországba, a július 28-i Magyar Nagydíjon pedig már új fejlesztésű gumikat ad az istállóknak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés