Hirdetés

A jelenlegi póló unalmas, érthetetlen – véli a magyar legenda

2013.03.13. 13:03

A jelenlegi póló unalmas, érthetetlen – véli a magyar legenda

„Ma a nézők közt sorsolással döntik el a helyes megfejtést egy bírói ítélet után.”

Hirdetés

Hirdetés

Szabályváltoztatási lépéseket kell hozni a vízilabdában, nehogy a sportág a birkózáshoz hasonló bajba kerüljön - véli Faragó Tamás olimpiai bajnok. A pólólegenda a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában kemény szavakkal bírálta a sportág döntéshozóit.

- Húsz éve ismétlem magamat, de nem unom. A pólóban is meg kell húzni a lépéseket a játék élvezhetősége érdekében, mielőtt a birkózáshoz hasonlóan mások döntenének rólunk, helyettünk. Millió ötlet van, mert mindenki azon töri a fejét, hogy megváltoztassa a jelenlegi unalmas, érthetetlen pólót - mondta Faragó Tamás.

Mint a politikában

- Beszélünk a változás szükségességéről, mégsem történik semmi. A nemzetközi szövetség vezetői ugyanis féltik a pozícióikat. Igazából megértem őket: tehetségtelen emberek, akik pozícióban vannak és nagyon szeretnek vacsorázni, utazni. Nekik a vízilabda harmadlagos, így minden újdonságtól félnek, hisz egy nézettebb, érdekesebb pólóban rájuk már nem lenne szükség. A nemzetközi tisztviselők volt játékvezetők: tedd minél bonyolultabbá a játékot, annál inkább szükség lesz rád, a játékvezetőre, a hatalomra. Úgy, amint a politikában is: minél átláthatatlanabbak a törvények, annál inkább szükség van az elnyomó hatalomra. Ezért nem lehetnek kisebbek a medencék például, hisz azzal uszodák tömege kapcsolódhatna be a póló vérkeringésébe - magyarázta a hátteret az egykori olimpiai bajnok.

Nyári sportág

- Ma a média, a közvetíthetőség, az élvezhetőség dönt. Minden ötlet jó, ami kamerában működik. Ma a nézők közt sorsolással döntik el a helyes megfejtést egy bírói ítélet után. Ugyanakkor a vízilabda lényege: nyári sportág, esztétikus játék. Egy tollvonással a nemzetközi szövetségnek minden világversenyt októberre-novemberre kellene tenni, hogy nyáron üzemeljenek a bajnokságok - szögezte le az olimpiai bajnok.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés