Hirdetés

Hirdetés

Debreceni apróságok kalandja Itáliában

2014.06.28. 14:11

Debreceni apróságok kalandja Itáliában

Honfitársaik parancsoltak nekik megálljt.

Hirdetés

Június utolsó hetében a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás nevével fémjelzett Varga Tamás DVSE Pólósuli növendékei Európa legnagyobb gyermek pólós fesztiválján, az olaszországi HabaWaba-n öregbítették a cívisváros és hazánk hírnevét. A debreceni kiválóságok a legjobb 16-ban zártak Lignanóban, miután a 8-ba kerülésért vívott párharcban hódmezővásárhelyi honfitársaik megálljt parancsoltak a legjobbját nélkülözni kénytelen piros-fehér legénységnek.

A debreceni kiválóságok június 22-29-ig immáron második alkalommal mérettetettek meg azon a seregszemlén, amely 2008-ban indult útjára, mára pedig a legnagyobb nemzetközi gyermek pólós fesztivállá nőtte ki magát Európában. A piros-fehér együttes tavaly 13 ország 108 csapata közül, legjobb magyar különítményként a kilencedik helyen végzett a HabaWaba-n!

Az idei viadalon hat nap leforgása alatt 429 mérkőzésen, 32 ország 120 alakulata, és 1380 gyermeke szállt harcba az elsőségért. A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő viadalon farkasszemet néztek egymással többek között Brazília, Horvátország, Franciaország, Görögország, Egyiptom, Olaszország, Litvánia, Montenegró, Románia, Oroszország, Szerbia, Szingapúr, Spanyolország, valamint Svájc korosztályos legénységei is. Hazánkat a Varga Tamás DVSE Pólósuli mellett ezúttal a HVSC, az FTC, a ZF-Eger, valamint a Szeged együttese képviselte.

Sulc Andor és Michele Garalti tanítványai az első csoportjukból három győzelemmel és két vereséggel a birtokukban, harmadik helyen meneteltek tovább abba a kvartettbe, ahol kettős diadalukkal kivívták a legjobb 32-be kerülés jogát, miközben a csapatot folyamatosan vírusfertőzés okozta betegség gyengítette.

A körülmények ellenére pénteken délután az egyenes kiesési rendszerben már a legjobb 16-ba jutásért szállhatott harcba a debreceni kontingens az egyiptomi Gezirával. A cívisvárosi reménységek 9-5-ös győzelmet arattak, ám jogtalan ítélet és piros lap miatt elveszítették egyik legjobbjukat, Balogh Benedeket. Szombaton reggel a tét tehát már óriási volt, hiszen amennyiben nyernek, tavalyi szereplésüket is felülmúlva a legjobb nyolcba jutnak a gyerekek. A kis csapat vezéregyénisége nélkül is próbálta tartani magát, és sokáig partiban is pólóztak a hajdúsági ifjak honfitársaikkal, a hódmezővásárhelyi garnitúrával, de a riválisnak végül 5-3 arányban sikerült a maga javára fordítania a mérkőzést. Mindez azt jelenti, hogy a DVSE Pólósuli a legjobb 16-ban zárt Európa legnagyobb gyermek pólós viadalán!

Eredmények
Június 23. hétfő

DVSE Pólósuli - Blu Team Catania 3-11
DVSE Pólósuli - Puffer Team Modena 12-0

Június 24. kedd
France Nageurs Cheminots - DVSE Pólósuli 4-10
DVSE Pólósuli - Andrea Doria 11-1

Június 25. szerda
DVSE Pólósuli - Invicti 2-5

Június 26. csütörtök
DVSE Pólósuli - Como Blue Frogs 7-2
Latina PN Aquilotti - DVSE Pólósuli 2-11

Június 27. péntek
Arenzano White Team - DVSE Pólósuli 14-1
DVSE Pólósuli - Gezira (16-ba kerülésért) 9-5

Június 28. szombat
HVSC - DVSE Pólósuli (8-ba kerülésért) 5-3

DVSE Pólósuli: Balogh Benedek Márk, Barta Tóbiás, Báthori-Tóth Bálint, Bujdosó Zsombor, Demény Márton, Dinya Gergely, Fedác Dominic, Hartl Armand, Kerekes Lőrinc, Kis Ferenc Ágoston, Kovács Máté, Mercs Dániel, Molnár Zoltán Balázs, Nagy Benedek Máté, Pataki Ábel, Pataki Balázs, Tőzsér Dávid, Vigh Gergő. Szakmai stáb: Sulc Andor, Michele Garalti, Varga Tamás.

Hirdetés

Hirdetés