Hirdetés

Meg lehet-e menteni a vízilabdát?

2013.03.19. 13:58

Meg lehet-e menteni a vízilabdát?

Debrecenben is jó lenne látni egyszer egy reformpóló-mérkőzést!

Hirdetés

Hirdetés

A sportági reformelképzelések kipróbálására is módot kínál az első magyar egyetemi és főiskolai vízilabda-bajnokság, amelyet szombaton és vasárnap rendeznek meg a Komjádi uszodában. A cél közérthetőbbé, látványosabbá, ez által nézhetőbbé és vonzóbbá tehető a vízilabda.   

Faragó Tamás olimpiai bajnok az általa is régóta szorgalmazott újítások között említette, hogy a reformpólóban az eddiginél kisebb, 30-as helyett 25 méteres pályán zajlanak a mérkőzések, csapatonként nem hét, hanem hat játékossal. Kisebb a labda is, nem négyszer nyolc, hanem négyszer tízperces negyedek lesznek futóórával, vagyis folyamatos marad a játék, továbbá nincs a támadó csapatot sújtó kontra, s külön színfolt az új szabályok sorában az, hogy a hét méternél távolabbról lőtt gól duplán számít.

A hétvégi ob-n a mérkőzéseket olimpiai bajnokok vezetik majd, így például Faragó Tamás mellett Benedek Tibor, a férfiválogatott szövetségi kapitánya, továbbá Csapó Gábor, Kenéz György, Gergely István és Steinmetz Ádám is feltűnik bírói szerepben.

Az ob-n kilenc együttes indul, a három csoportban zajló körmérkőzések szombat kora reggeltől estig tartanak, s vasárnap rendezik meg a helyosztókat. A résztvevő csapatok: Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE), Szegedi Tudományegyetem (SZTE), Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Semmelweis Egyetem (SE), Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), Károli Gáspár Református Egyetem (KRE), Pécsi Tudományegyetem (PTE), Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés