Hirdetés

Mindig a magyarok mentik meg a vízilabdát!

2013.08.07. 15:59

Mindig a magyarok mentik meg a vízilabdát!

A legenda szerint vége annak, hogy nem kell semmit tenni, azt viszont nagyon jól.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar válogatott nem egyszerűen megnyerte a világbajnokságot, hanem a mutatott játékkal egyben hadat is üzent a sportágat immár hosszú ideje megülő, „kamu” vízilabdának - fogalmazott Faragó Tamás, az 1976-os olimpiai bajnok magyar csapat emblematikus alakja a Jochapressnek.

Faragó szerint a sportágban egyre jobban eluralkodott az a nézet, mely szerint nem kell semmit tenni, azt viszont nagyon jól. Előbb-utóbb a másik majd elront valamit és akkor dobunk egy gólt. Benedek Tibor legénysége viszont bebizonyította, hogy lehet ezt másként is csinálni. Győzelemre kell törekedni, virtuóz megoldásokkal, amihez viszont sztárok kellenek, nem szürke iparosok. Ez a jövő, ez a követendő út.

Ennek a sportágnak az irányát mindig is a magyarok tudták megújítani, ők képesek felrázni a tespedésből. A pólót a többiek unalmas, leegyszerűsített játékukkal mindinkább szinte megnyomorították, s akkor még nem szóltam az aljas bírókról. A jövő évi Európa-bajnokságon a most látott gondolkodás és hozzáállás folytatását várom, mert ez jó a sportágnak és ez jó nekünk, magyaroknak is. - fogalmazott a pólós legenda.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés