Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

70 éves a fantasztikus Meryl Streep

| 2019. 06. 22. | 11:26:00
Három Oscar és négy gyerek.
70 éves a fantasztikus Meryl Streep
Hirdetés
Hirdetés

Van benne valami mindenen átütő ragyogás, ami meglepő módon nem szépségéből, hanem képességeiből fakad. Tanult, fegyelmezett színész, akinek intellektusában benne van annak a könnyűsége, hogy semmit sem kell igazán eljátszania, hiszen mindent önmagától tud. A filmeivel az örökkévalóságra pozicionálta magát. 

Meryl Streep 1949. június 22-ben született. 1975-ben végezte el a Yale Egyetem drámaszakát. Ezután New Yorkba költözött, ahol színházban kezdett el dolgozni. Filmes karrierje 1977-ben kezdődött a Júlia című filmmel. Ezután jött egy nagyobb szerepe is a A szarvasvadász című filmben, amiért Oscar-díjra is jelölték. 1979-ben a Kramer kontra Kramer című filmben egy nőt játszott, aki férjét és fiát elhagyja, alakításával elnyerte az első Oscart. 

1995-ben A szív hídjai című filmben nyújtott alakítása visszahozta a rivaldafénybe.

2008 nyarán mutatták be a mozik a Mamma Mia! című musicalt, az ő főszereplésével. A film az egész világon kasszasiker lett. 21 jelölésével ő a legtöbbször jelölt színésznő az Oscar-díj történetében, amelyből hármat váltott győzelemre (Kramer kontra KramerSophie választása és A Vaslady)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés