Hirdetés

A drog útja, véres háborúk, leszámolások - jön a ZeroZeroZero!

2020.02.16. 11:08

A drog útja, véres háborúk, leszámolások - jön a ZeroZeroZero!
(Fotó: illusztráció)

Oknyomozó újságíró sztorijából készült sorozat.

Hirdetés

Hirdetés

Az olasz Roberto Saviano elmúlt években írt könyvei az oknyomozó újságírás csúcsteljesítményei. Első könyve, a nápolyi camorra világát bemutató Gomorra ötvenhárom országban összesen hat és fél millió példányban kelt el.

2014-es kötete szintén veszélyes és megosztó témát vesz elő: a nemzetközi kokainkereskedelem útját követi végig a termelőktől a fogyasztókig. Ebből készített az HBO sorozatot, amely március 6-án debütál. A sorozat címe, vagyis a három nulla a legtisztább, a legjobb minőségű kokaint jelöli. Ezt a különleges és rendkívül drága „anyagot” a legigényesebb és leggazdagabb drogfogyasztók számára gyártják.

Saviano egykori drogkereskedőkkel, titkos informátorokkal, drogellenes ügynökökkel folytatott beszélgetések és különböző rendvédelmi szervek nyomozati dokumentumai alapján írta meg ezt a földrészeken és évtizedeken átívelő történetet. A könyvben egymást érik a döbbenetes epizódok, de a drogkartellek közötti véres háborúk, illetve az újságírók, rendőrök, ügynökök és bírák elleni gyilkos merényletek elbeszélésén túl Saviano rávilágít arra is, hogyan épülnek be a legális gazdasági vállalkozásokba - s válnak esetenként meghatározó jelentőségűvé - a drogüzletből származó hihetetlen pénzösszegek. 

 

drogmaffiaHBO

Szóljon hozzá!