Hirdetés

Mozikban a Zárójelentés, Szabó István új filmje

2020.02.26. 18:38

Mozikban a Zárójelentés, Szabó István új filmje
Klaus Maria Brandauer és Udvaros Dorottya (Fotó: Zárójelentés)

A legnehezebb szembenézni a jelennel.

Hirdetés

Hirdetés

A héten kerül a mozikba Szabó István legújabb filmje, a ZÁRÓJELENTÉS. Az Oscar-díjas rendező legnagyobb sikerfilmjei főszereplőjével, Klaus Maria Brandauerrel készítette el legújabb filmjét, a produceri székben Sándor Pállal, a film fényképezésért pedig Koltai Lajos felelt. A filmben a főszereplő mellett olyan kiváló színészeket láthatunk, mint Udvaros Dorottya, Stohl András, Eperjes Károly, Kerekes Éva, Szirtes Ági és Csomós Mari.

Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni.

A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen. Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel.

filmmozi

Szóljon hozzá!

Hirdetés