Hirdetés
Hirdetés

35 éve nem voltunk ilyen emlékezetes házibuliban

| 2020. 03. 02. | 14:00:00
Sophie Marceau számára világhírnevet hozott a film.
35 éve nem voltunk ilyen emlékezetes házibuliban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

35 éve, 1985. február 28-án – a francia premierhez képest öt év késéssel – mutatták be Magyarországon a Házibuli (La Boum) című francia filmvígjátékot.

A mozi 1980-ban készült Claude Pinoteau rendezésében, főbb szereplői: az akkor 14 éves Sophie Marceau, Claude Brasseur és Brigitte Fossey voltak. A Danièle Thompson által írott film egy 13 éves lányról szól, aki új iskolába kerül, ahol meg kell találnia a helyét, egyúttal azonban otthoni problémákkal is meg kell küzdenie.

A film hatalmas nemzetközi népszerűségre tett szert, csakúgy, mint a Vladimir Cosma által szerzett filmzene is; a betétdalok közül több világsiker lett. Az igen kedvező fogadtatás hatására a filmnek folytatása is készült, Házibuli 2 címmel, ami ugyancsak jelentős kasszasiker volt, és 1983-ban César-díjat eredményezett a női főszereplő, Sophie Marceau számára, a legígéretesebb színésznő kategóriájában.

A színésznő 54 évesen is gyönyörű. A lengyel rendező, Andrzej Żuławski felesége volt: közös fiuk már 25 éves. Válása után Jim Lemley producertől egy lánya született 2002-ben. Ma is folyamatosan játszik.

Hirdetés
Hirdetés