Hirdetés

Hirdetés

Bajnai debreceni libái

2013.05.10. 11:32

Bajnai debreceni libái

Jó ma annak, akinek Bajnai Gordon volt cége tartozik, de mi van a többiekkel? Cs. Bereczki Attila jegyzete

Hirdetés

Bajnai Gordon egy jól fésült macsónak láttatja magát a magyar politikai palettán, amióta kibújt Gy. Ferenc szoknyája alól. Nézzenek rá! Elmenne ministránsfiúnak, swingernek, intellektuálisnak, időnként még a haza bölcsének is (amikor nem mond semmit), tisztára olyan a fizimiskája, mint a kaliforniai szenátoroké a hollywoodi szappanoperákban. A megfeleléshez azonban sok minden hiányzik. Bajnai retorikai képességéről – akarom mondani: tehetségtelenségéről – akkor értekeztünk, amikor Debrecenben járt. Ha a dupla kávé és a kakaóscsiga nem tartotta volna a lelket a nyugdíjas hallgatóságban, akkor unalomba fullad az expozé.

Tőle várják, hogy közös akolba hajtsa az antifidesznyik erőket. Orbán Viktor per pillanat egyetlen potenciális kihívója. A baloldal szegénységi bizonyítványa. Bajnain a Hajdú-Bét ügy miatt akkora fogást lehet találni, mint a Nagytemplom tornyostul. Joggal olvassák a fejére, hogy nincs helye a közéletben annak, aki milliárdos cégvezetőként ötszáz libatenyésztőnek és a családjaiknak mutatott fityiszt. Nem nehéz ellene sikerre vinni a fideszes politikai kommunikációt: aki szívtelenül hagy tíz éve ötszáz családot nyomorogni, az csak kizsákmányoló kapitalista gazember lehet, pfúj!

Össze is álltak a hajdú-bihari fideszesek, a Pósán-Tasó vidéki páros ikszedik alkalommal is felemlegette a hajdúbétes öngyilkosságokat, egy évvel a választások előtt hirtelen megesett a szívük a károsultakon. Jobb későn, mint soha! Az időzítés miatt persze nem tűnik túl őszintének az aggódás, de a csődbe jutott károsultat az őszinteséget érdekli a legkevésbé ebben a történetben, csak kapjanak már végre valami alamizsnát!

Nem akarok a sorsukkal ironizálni, de ma jól jár az, akinek Bajnai volt cége tartozik. Ha beérné a focikapuban a gazdagságával, és nem akarna politizálni, amihez egyébként sincs sok köze, akkor a libatenyésztőknek egy peták sem jutna, mint ahogyan a többieket – asztalosokat, villanyszerelőket, kőműveseket, alvállalkozókat, futballistákat, kurvákat, akik szintén szélhámosság vagy hozzá nem értés áldozatai lettek –, sem kárpótolja az állam. Egy vasat sem sajnálok a libatenyésztőktől, csak ez így diszkrimináció!

Bárcsak mindenkit Bajnai tett volna tönkre!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés

Hirdetés