Hirdetés

Mandátumvadászok és a Boldogság Szigetek

2014.01.10. 10:58

Mandátumvadászok és a Boldogság Szigetek

Még a kirakatba sem valók, mert nem tudnak őszintén vigyorogni. Gerinc nélkül mondjuk nehéz is lenne. Cs. Bereczki Attila jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

Ha van e szép hazában haszontalan politikai formáció, akkor az a PM. Hogy micsoda? Hát a Párbeszéd Magyarországért! Tudom, ennyire értelmetlen nevű pártot még nem teremtett a rendszerváltás utáni Magyarország, de hülye ötletekből sosem volt hiány, hát tessék! Barátkozzunk meg vele, vélhetően hallunk még róla, a jó seggnyalók, opportunisták és karrieristák mifelénk minimum két parlamenti ciklusra bármikor jók. Addig meg gondoskodni lehet a nyugdíjas évekről. Megéri benyalni.

Párbeszéd! A párt és a nép között, vagy mi? Fülig Jimmy jut eszembe, aki helyettes uralkodóként tényleg elbeszélgetett a néppel. Még pertut is ivott vele egy érzelmes pillanatában. A Boldogság Szigeteken háromharmadot kapott volna, ha a népet kérdezik, és ha a mandátuma tovább tart, mint ő gondolta, az élet azonban fordulatokban gazdag, uralkodóból hirtelen ismét matróz lett, de legalább maradt talpig világfi! Tudják, a tartás az, ami fontos, még ha az embert félreértések, összeesküvések, tartozások és verekedések következtében olyan nagy szigetekről is kitiltják, mint Nagy-Britannia vagy Dél-Amerika.

Nos, ez hiányzik a PM nevű gittegylet megélhetési demokratáiból! A talpig korrektség, a szavahihetőség. Meg főleg a használhatóság! Jimmynek is nagyon hülye neve volt, a barátai szerint, és sosem dolgozott, kivéve, amikor egy ideig éjjel kazánfűtő, nappal pedig pincér volt egyszerre, mert hiányzott belőle a határozottság, de egyszer igazán hasznát vették egy étterem kirakatában mint transzparens, hosszú ideig. Jól tudott vigyorogni.

A mi párbeszédeseink kirakatba sem valók, mert nem tudnak őszintén vigyorogni. Gerinc nélkül mondjuk nehéz. Fapofák. Azzal kerültek be a Parlamentbe 2010-ben, hogy „se MSZP, se Gyurcsány, se Bajnai, se Orbán, mi nem vagyunk olyanok, mi mások vagyunk, mi másképp csináljuk, mert lehet másképp is”. Tényleg lehet! Most mindegy, hogy kinek vágják be tövig, vagy fordítva, csak a MANDÁTUM, az legyen, mert az olyan jó. Lesz még Együtt 2018 is! Sőt Együtt 2022 is!

Nekik szép lassan mindenki jöhet, előbb pártszakadás, majd Bajnai, aztán az MSZP, most már meg a Böszme is. Így lettek ádáz Gyurcsány-ellenségből Gyurcsány-szövetségesek. Ezek szerint most már nem fontos a szembenézés a „2004-es népszavazással, 2006 őszével vagy a Zuschlag–Hunvald–Hagyó-tengellyel, a 2002-2010 közötti kormányzás kudarcaival”, ahogy azt fiúk-lányok oly sokszor emlegették a Facebookon őszinteségi rohamjaik közepette.

A Boldogság Szigeteken az ilyeneket eladták volna rabszolgának. Egy üveg rumért.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés