Hirdetés

Orbán Viktor és a magyar foci iránt elkötelezett kormánya mehet a levesbe!

2013.05.24. 09:21

Orbán Viktor és a magyar foci iránt elkötelezett kormánya mehet a levesbe!

A Kossuth rádióban a Debrecen nem nyert Magyar Kupát. Már azt hittük, hogy az MTVA baloldali párttá alakul. Cs. Bereczki Attila jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

A DVSC kupadöntőjéről tűzünk haza az autópályán, hallgatjuk a Kossuth rádiót, ahogy „illik”, mondják a híreket, és meg sem említik, hogy aznap este Magyarországon labdarúgó Magyar Kupa-döntőt játszottak! Értik? A stadionépítések országában az első számú közszolgálati rádiócsatornán nem hangzott el egy mukk sem arról, hogy a Debrecen a kupagyőztes, miután fekete gyöngyszeme duplájával fordított a bajnok Győr ellen! Nesze neked, közszolgálatiság! Alig hittünk a fülünknek, későre is járt már, úgy Füzesabonynál  megfordult a fejünkben, hogy az MTVA hamarosan baloldali párttá alakul, 2014-ben pedig a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-tengely szekerét tolja. Ez a szerkesztési elv ugyanis homlokegyenest ellenkezik a futballista miniszterelnök és kormánya szemléletével. Az MTVA-nál Orbán Viktor és a magyar foci iránt elkötelezett kabinet mehet a levesbe!

Abban az országban ezen elvileg nincs mit csodálkozni, ahol a legnézettebb kereskedelmi tévéadók alapításuktól kezdve jól megélnek sporthíradó nélkül, és még nem tiltották be egyiket sem. No de végre eljött az idő, amikor hivatalban lévő miniszterelnököt látunk heti rendszerességgel kint ülni a meccseken, nem is akárkivel, hanem a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével az oldalán, aki mellesleg a legnagyobb hazai bank elnöke is! Ráadásul már nem csak naivan lehet azt hinni, hogy a magyar fociban elindult valami, hiszen milliárdokból épültek minden igényt kielégítő utánpótlásközpontok (a legújabbat nemrég éppen Debrecenben avattuk Orbán Viktorral együtt), 19 millió euróért kelt magyar futballista az európai piacon (naná, hogy Debrecenben nevelkedett, hol máshol?), és a válogatottunk harcban áll a továbbjutásért a vb-selejtező sorozat hajrájában. Aki még mindig a magyar foci teteméről értekezik, és azt nem politikai megrendelésből teszi, hanem vallja is, kezeltesse magát!

Az a szomorú, hogy a Kossuth rádió szerda esti ügyeletese, szerkesztője, vagy akárkije, sokkal nagyobb szakmai hibát követett el, mint a káromkodásért nagy dérrel-dúrral kirúgott Szebeni István, no de furcsa egy monstrum ez az MTVA nevű intézmény, a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, a Duna Televízió és az MTI működése felett őrködő giga apparátus, cenzori testület, vagy mi. A végtelenül primitív és igénytelen ByeAlex Kedvesemjén rugózni jól tud, az pedig, hogy mi (nem) hangzik el az ország első számú rádiójának éjszakai híradójában, le van ejtve!

A Loki kupagyőztes!

Cs.Bereczki Attila

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés