Hirdetés

Hirdetés

Ilyen látványos telefont még nem csinált senki

borsodihir.hu

2019.02.01. 12:54

Ilyen látványos telefont még nem csinált senki

A mutatós készülék előrendelhető.

Hirdetés

Több, mint egy koncepció felvázolása a kínai Meizu gombok és nyílások (portok) nélküli telefonja – írja a hvg.hu.

Akár már áprilisban kézbe vehető, de igyekezni kell a megrendelésnél, mivel összesen 100 darab van belőle.

Két kínai gyártó is előrukkolt szinte egy időben egy újfajta, minimalista okostelefonnal: a Vivo Apex 2019 és a Meizu Zero egyaránt egy egységes házba bújtatott, gombok és nyílások nélküli, de igen jó specifikációkkal felruházott modell. Hogy mikor kerül forgalomba a kifejezetten koncepciótelefonként emlegetett Vivo Apex 2019, azt egyelőre nem tudni, viszont a Meizu Zerót akár már áprilisban használni lehet a mindennapokban, a készülék ugyanis egy finanszírozási kampány keretében felkerült az Indiegogo oldalra. A gyártó 100 ezer dollár megszerzését tűzte ki célul, s ennek már majdnem a negyede összejött január végére, ráadásul még közel egy hónap hátravan a finanszírozási időszakból.

A telefon tehát megrendelhető, de meglehetősen borsos áron: 1299 dollárért (ami nagyjából 350 ezer forintnak felel meg).

Az Exclusive Engineer Unit elnevezésű modellből mindössze 100 darab van, ezeket állítólag kézzel rakták össze a mérnökök, ami viszont megkérdőjelezi a tömeggyártási képességet. Volt egy másik modell is, az Exclusive Pioneering Unit, ez már el is kelt 2999 dollárért (825 ezer forintért), s feltehetően már meg is kapta a megrendelője.

Az egybeöntött kerámiaházba bújtatott telefon vezeték nélkül tölthető a szabadalmaztatott Super mCharge Wireless technológiával. A hangkeltésről a kijelző alá integrált In-screen Sound Technology gondoskodik, és ugyancsak a kijelző alá került az ujjlenyomat-olvasó.

A fizikai gombok helyett virtuális gombok vették át, és a víz- és porálló telefon (IP68 minősítés) eSIM-et használ.
okostelefonMeizu

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés