Hirdetés

Hirdetés

A Google hiánypótló alkalmazásokat fejlesztett

borsodihir.hu

2019.03.02. 09:55

A Google hiánypótló alkalmazásokat fejlesztett

Rég várták a felhasználók.

Hirdetés

Miközben a fél világ a hajtogatós telefonokon ámuldozik, a Google csendben a felhasználók közti egyenlőtlenségek felszámolására törekszik.

Hiánypótló mobilapplikációt mutatottak be a barcelonai mobilkiállításon: létrehoztak egy úgynevezett Azonnali átírás applikációt, ami használatkor az élő beszédet azonnal leírja, így a telefon képernyőjén el lehet olvasni. A legjobb pedig, hogy a még fejlesztés alatt álló, androidos eszközökön futó, ingyenes alkalmazás a magyar beszédet is megérti, így már itthon is bátran letölthetjük!

Az app kifejezetten hasznos a halláskárosultaknak: képzeljük csak el, hogy az alkalmazás használója egyszerűen csak odateszi a boltoshoz a telefont, így amit ő mond, azt könnyűszerrel el tudja olvasni a képernyőn, nem kell szájról olvasni, de természetesen külföldön is komoly segítség azoknak, akiknek nehezére esik az adott nyelvet hallás után értelmezni, leírva jobban boldogulnak vele.

A másik fejlesztés a Hangerősítő, mely a fejhallgató segítségével felerősíti az Android-eszköz mikrofonja által érzékelt hangokat, így kényelmesebb és természetesebb hallgatási élményt nyújt. A Hangerősítő segítségével androidos eszközén kiszűrheti, fokozhatja és felerősítheti a környezeti hangokat. A Hangerősítőnek köszönhetően a hangok tisztábbak és jobban hallhatók. A halk hangokat felerősíti anélkül, hogy a nagy hangerejű hangokat túlságosan kiemelné. Két egyszerű csúszka segítségével könnyedén testre szabhatja a hang javítására vonatkozó beállításokat, és zajcsökkentést alkalmazhat a zavaró környezeti hangok minimalizálása érdekében.

fejlesztésgoogle

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés