Hirdetés

Hirdetés

Miutcank.hu. Itt a helyi Facebook!

2014.08.06. 12:33

Miutcank.hu. Itt a helyi Facebook!

Alapelv: kerüljünk közelebb egymáshoz!

Hirdetés

A Miutcánk.hu új közösségi oldalon azt olvassuk, közösségépítő platformról van szó, amivel könnyedén megismerhetjük a környezetünkben élőket és felismerhetjük a jó szomszédságban rejlő lehetőségeket. Regisztrálni nagyon egyszerűen, a házszám pontosságú lakcímmel lehet. Csatlakozás után láthatóvá válik, hogy kik élnek a környéken és felfedezhetővé válnak a szomszédságban élő emberek és lehetőségek.

A széleskörű internethasználatnak és felpörgetett életstílusunknak köszönhetően a szomszédok mára teljesen elidegenedtek egymástól. Kommunikációnk elhalványult, nehezen nyitunk a másik felé, alig szólítjuk meg a másikat az utcán, a lépcsőházban. A Miutcánk.hu segítségével a visszájára fordíthatjuk ezt a folyamatot és könnyedén kialakíthatunk új szomszédi kapcsolatokat. Korunk másik nagy problémája a mérhetetlen pazarlás és az ebből származó környezetszennyezés. Célunk egy olyan kommunikációs felület létrehozása, ahol könnyedén lehet időt, pénzt és energiát spórolni egymással - egymásnak. Mindezt úgy, hogy közben a közösség erejével a környezetünkre is pozitív hatást gyakorlunk – írják az oldal üzemeltetői.

Összefogás

A Miutcánk.hu jelenleg kilenc budapesti tesztkörnyéken működik, ahol napról napra növekszik a felhasználók száma, és az üzemeltetők közlése szerint már most, az igazi beindulás előtt szemmel látható a változás a tagok életében: ritkán használt, drága szerszámok használatát élvezik a szomszédok; kutyasétáltatók, futók és biciklisek fedeznek fel új környékbeli barátokat; szomszédok fognak össze, és segítenek a helyi rászorulóknak, miközben fejlesztik, gondozzák környezetüket – számolt be a hvg.hu

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés