Hirdetés

Hirdetés

Határtalan szerelem - a legszebb magyar színésznővel

mti

2016.09.22. 10:06

Határtalan szerelem - a legszebb magyar színésznővel

Az akció helyett a szeretetről, az emberségről és az érzelmekről szól.

Hirdetés

Csütörtöktől vetítik a magyar mozik a Határtalan szerelem (Worlds Apart) című görög drámát, amelynek egyik főszerepét Osvárt Andrea színésznő játssza az Oscar-díjas J. K. Simmons és a rendező, Christopher Papakaliatis mellett.

A mai Görögországban játszódó film három különálló történetben mesél a szerelemről. A fejezetekben három különböző generáció tagjai szeretnek egymásba egy olyan időszakban, amikor egész Dél-Európát súlyos társadalmi-gazdasági válság sújtja.

Ezzel a filmmel végre azt érzem, hogy az én számomra is eljött egy olyan lehetőség, amelyre már régóta vártam

- fejtette ki a filmben Elise-t, egy svéd multinacionális vállalat alkalmazottját alakító Osvárt Andrea. Mint mondta, ez a film visszatér a klasszikus mozifilm témáihoz: az akció helyett a szeretetről, az emberségről és az érzelmekről szól.

Rekordokat döntött

A film bemutatásakor Görögországban több év rekordját döntötte meg: 2015 decemberében mintegy hétszázezren váltottak rá jegyet, ezzel és az 5,5 millió dolláros bevétellel nemcsak a legjobb eredményt érte el 2009 óta, de megelőzött olyan megaprodukciókat is, mint a Star Wars, illetve a James Bond-sorozat új részei.

Osvárt Andrea úgy vélte, hogy a siker annak is köszönhető, hogy az emberek egy része megcsömörlött a sok akciótól, és szeretnének inkább valódi emberi történetekkel találkozni, "önmagukat viszontlátni" a vásznon.

A magyar színésznő elmondta, hogy a film története szerint Elise találkozik a rendező által megformált negyvenéves Jórgosszal, aki középvezető egy nagy cégnél, ám a munkahelye bizonytalan, a hiteleit alig győzi fizetni, és a házassága is romokban hever. Széthullóban lévő életét antidepresszánsok segítségével igyekszik tompítani, így próbál kiegyensúlyozottságot sugározni a világ felé. A svéd lány üzleti ügyben érkezik Görögországba. A hideg és racionális Elise-szel a görög férfi gyorsan egyéjszakás kalandba keveredik, és amikor a férfi munkahelyén összefutnak, kiderül, a nő azért érkezette az országba, hogy Jórgosz cégénél drasztikus létszámleépítést hajtson végre.

Nem egyszerű szerelmi sztori

Christopher Papakaliatis a filmet nem egyszerű szerelmi történetnek szánta, hanem reflektálni akart Görögország és egész Európa politikai-társadalmi helyzetére, a világban zajló változásokra, és arra, hogy az emberek hogyan élik ezt meg, vagy hogyan harcolnak ellene. Papakaliatis többek között a saját, negyvenes éveiben járó nemzedékének élményeit vitte a filmbe, ám a perspektívája mégis tágabb és univerzális, ezért is gondolja úgy J. K. Simmons, hogy a film nemcsak görög, hanem európai is, és valójában a világ minden táján érthető és élvezhető.

 

filmmozi

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés