Hirdetés

Hirdetés

Szezonkezdet: 240 induló az Eger-ralin

MTI

2018.03.23. 09:10

Szezonkezdet: 240 induló az Eger-ralin

A Bükk legszebb tájain át visz az út.

Hirdetés

Népes mezőny, a nevezések alapján, az amatőröket is beleszámítva, 240 autó versenyez az országos rali-bajnokság szezonnyitó futamán, a hétvégi 11. Eger-ralin - mondta a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke csütörtökön, Egerben.

Oláh Gyárfás szerint igen erős idény elé néz a szakág, s kiemelte, hogy az egri, 160,73 km össztávú viadal először lesz része a Közép-Európai Zóna Trófea (CEZ) sorozatnak. A futamon ezért nemcsak Szlovákiából, hanem a többi szomszédos országból is számítanak résztvevőkre: több kategóriában (CEZ, ORB, ORC, Rallye2, Historic) majd 200 páros indulása várható, amit kiegészít az amatőrök mezőnye.

Adamovits Márk, a Credobus Eger Rallye nevet viselő verseny főszervezője tízéves versenyszervezői gyakorlatára hivatkozva dicsérte az egri önkormányzatot, mert ahogy fogalmazott: ilyen segítő közeggel még nem találkozott. A főszervező azt mondta, sikerült elérni, hogy vissza kellett utasítani nevezéseket, olyan sok volt a jelentkező a MAR, vagyis az amatőr kategóriában.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester kijelentette: örül annak, hogy a tavaly még szezonzáró versenyből idén ismét szezonnyitó lett. Mint mondta, a verseny legnagyobb hozadéka a város számára az idegenforgalom terén mutatkozik: valamennyi szálláshely telt házzal működik. Az alpolgármester jelezte: az esemény fontosságát tükrözi, hogy a város önkormányzata hárommillió forinttal segíti.

Az Eger-rali a hagyományoknak megfelelően a Dobó téri rajtceremóniával indul pénteken 16 órától. Szombaton 9.15-kor indulnak az autók a Szarvaskő-Egerbocs szakaszon, amelyet a pétervásárai elágazás-Bátor, az Egerbakta-Sirok és a Verpelét-Egerszalók etap követ. 

A két nap folyamán az ORB mezőnye összesen háromszor teszi meg ezt a kört. Vasárnap siroki, illetve egerszalóki gyorsasági szakaszok következnek, fordított menetiránnyal. Ezeket egészíti ki a szomszédos megyébe átnyúló Borsodnádasd-Balaton útvonal. 

A rali-ob további programja

  • Miskolc-rali április 27-29.
  • Iseum-rali, Szombathely, május 25-27.
  • Székesfehérvár-rali, június 15-17.
  • Veszprém-rali, július 6-8.
  • Ózd-rali, augusztus 24-26.
  • Mecsek-rali, október 12-14. 
  • Zemplén-rali, november 9-11.
Egerrali

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés