Hirdetés

Hirdetés

Ki ne hagyják! Ez lesz az igazi debreceni parádé!

2016.04.28. 11:08

Ki ne hagyják! Ez lesz az igazi debreceni parádé!

Világbajnokok, Grand Prix-sztárok ellen húzzák a gázt Tabakáék.

Hirdetés

Rögtön a legnagyobb, legfontosabb versennyel indul a magyar salakmotoros szezon: április 30-án, szombaton Európa-bajnoki elődöntőt rendeznek a Gázvezeték utcai stadionban.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón köszöntötték Tihanyi Sándort, aki 53. születésnapjára koccintott a sporttársaival. Az örökifjú Subi még mindig húzza a gázt, a szombati viadal egyik tartalékversenyzője, de sokkal jobban örülne annak, ha nem róla, hanem egyik védencéről, Tabaka Józsefről szólna a viadal.

A debreceni elődöntőből négyen jutnak tovább, a legjobb négy közé kerülni azonban bombasztikus teljesítmény lenne.  A mezőnyben ugyanis hemzsegnek a menők, a világbajnokokok és a Grand Prix-ban edződött motorosok, elég csak a lengyel Patryk Dudek vagy a svéd Peter Ljung nevét említeni. Mindketten csapatvilágbajnoki címmel büszkélkedhetnek.

A debreceni versenyző számára a hazai pálya sokat érhet. Tihanyi Sándor szerint a debreceni pálya egy idegennek nehezen motorozható, Tabaka azonban minden porszemet ismer rajta, és ebből előnyt kovácsolhat. A versenyző is annak a reményének adott hangot, hogy közönség biztatása mellett elérheti a hőn áhított továbbjutást.

Apropó, közönség! A salakmotor hazai rajongói sajnos már nem láthatnak televíziós közvetítést salakszórásról, így ez a verseny az egyetlen biztos lehetőség arra, hogy adjanak az élvezetnek. A tervek szerint augusztusban lesz még verseny a cívisvárosban, illetve dolgoznak egy csapatbajnokság megszervezésén, de erről még biztosat nem lehet tudni.

Mindezt idősebb Tabaka József, a Debreceni Speedway SE elnöke mondta el, aki elégedettséggel jelentette be, hogy az önkormányzat ötmillió forinttal támogatja a Gázvezeték utcai stadion korszerűsítését. A fejlesztés az önerővel együtt a következő esztendőkben folyamatosan valósul meg, megszépül a stadion és a környezete.

Salakmotoros Európa-bajnoki elődöntő
Debrecen, Gázvezeték utcai stadion, április 30., 14 óra.
Startlista: Tabaka József, Magosi Norbert (Magyarország), Hynek Stichauer és Eduard Krcmar (Csehország), Patry Dudek (Lengyelország), Marian Gheorghe és Adrian Sorin Gheorge (Románia), Andzejs Lebedevs (Lettország), Linus Sundström és Peter Ljung (Svédország), Kjastas Poudzuks (Litvánia), Timo Lahti és Teerno Aarnio (Finnország) Gleb Gucsunov (Oroszország), Martin Smolinski (Németország), Dalibor Bot (Szlovénia).
Tartalék: Benkő Roland, Tihanyi Sándor.
Jegyár: 3000 forint
14 év alatt a belépés ingyenes.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés