Hirdetés

Hirdetés

K. Árpád: Cs. István profi hazudozó

2013.10.07. 09:19

K. Árpád: Cs. István profi hazudozó

A romagyilkosságok debreceni fővádlottja szerint Cs. Hadházra járt lőni, a fegyvereket is ő csempészte a Perényi1-be.

Hirdetés

Exkluzív interjút adott a tiszalöki börtönben a PestiSracok.hu-nak K. Árpád, a romagyilkosságok elsőrendű vádlottja, akit első fokon tényleges életfogytiglanra ítélt a Budapest Környéki Tövényszék. Testvére, K. István másodrendű és P. Zsolt harmadrendű vádlott szintén a legsúlyosabb kiróható büntetést kapta; Cs. István negyedrendű vádlott büntetése 13 év fegyház.

A bocskaikerti Cs.-t beépítették?

K. Árpád szerint Cs. szavahihetőségét megkérdőjelezheti, hogy a KBH-val való kapcsolatát elhallgatta, másrészt nagy a valószínűsége, hogy egy hírszerző tevékenységet folytató, profi hazudozóról van szó. – ...A KBH ugye letagadta őt, majd pedig nem sokkal később, a volt katona KBH-s tartótisztje felvette újra a kapcsolatot Cs.-vel. Később, a mi elfogásunkkor Cs.-t nem vették őrizetbe, csak jóval később, majd a lakhelyén még házkutatást sem tartottak. A nyomozati iratokban szó van arról is, hogy Cs. mobiltelefonjának cellainformációi szerint, az elfogásunk előtti héten, egy egész éjszakát töltött az én lakásom közvetlen közelében, és már ugyanazon a héten felvette a kapcsolatot a jelenlegi védőjével, aki katonai ügyész volt és jó ismerőse Cs. István tartótisztjének, H. Ernőnek… Innentől kezdve gondoljon mindenki arra, amire akar, de nagyon úgy tűnik, bezárult a kör. De mondok mást is. Cs. személyiségi profilja, amit az akkori körözésekben tettek közzé, megfelelt a vélt elkövetőével, azaz szélsőjobboldali beállítottságú, szkinhedek közé járt, garázda bűncselekmény miatt volt elítélve, kiképzett katona volt. Az is megdöbbentő, hogy az újabb hírek szerint Cs.-nek 2009 februárjáig bejárása volt a hajdúhadházi lőtér objektumaiba. Végig arra hivatkozik, hogy ő egy fenyegetett helyzetbe került miáltalunk, nem volt alkalma kitörnie ebből. Ennek ellenére törekedett a nyomravezetői díj megszerzésére… – nyilatkozta K. Árpád

Nem is gitározott...

– Az elfogásunk előtt egy nappal, 2009. augusztus 19-én egy gitártokkal a kezében ment be Cs. István a Perényi1-be, amit három tanú is észlelt, mivel azelőtt ilyet nem tapasztaltak. Aznap nem volt ott koncert sem, de Cs.-t sem látta korábban senki gitározni. Majd amikor eltávozott a helyről, a gitártok már nem volt nála. Én azt gondolom, hogy konkrétan Cs. István helyezte el a fegyvereket a Perényi1-be oda, ahol a rendőrök megtalálták.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés