Hirdetés

Olimpiai bajnokot igazolt a Miskolc

2018.01.15. 16:58

Olimpiai bajnokot igazolt a Miskolc
Horkai György (Fozó: vizipolo.hu)

Kriza Ákos polgármester is tiszteletét tette a bemutatáson.

Hirdetés

Horkai György olimpiai bajnok vízilabdázó az ob I-ben szereplő PannErgy-Miskolci VLC-nél folytatja karrierjét, a 63 éves szakember a klub utánpótlásánál dolgozik a jövőben.

Az egyesült hétfőn sajtótájékoztatón, Kriza Ákos polgármester jelenlétében mutatta be hivatalosan az "új szerzeményt". Bachner András elnök az MTI érdeklődésére elmondta, a korábbi klasszis - aki a maga idejében a világ egyik legjobb balkezese volt - szakmai tanácsadóként kapcsolódik be az utánpótlás munkájába. Hozzátette, ez legalább heti négy edzésen való részvételt jelent, ahol folyamatosan egyeztet majd az egyes korosztályok edzőivel. Megjegyezte,

a miskolci klubnál a legtehetségesebb játékosok számára személyre szabott külön képzést is elindítanak a jövőben,

s Horkainak ebben is nagy szerepet szánnak.

Az 1976-os montreali olimpián arany-, négy évvel később Moszkvában bronzérmes klasszis számára nem ismeretlen a fiatalabb korosztály nevelése, mivel 2011-től ő volt utánpótlás válogatott szövetségi kapitánya.

Horkai György világbajnokságokon három ezüst­érmet gyűjtött (1975, 1978, 1982), emellett kétszeres Európa-bajnok (1974, 1977). 1993-tól az 1996-os atlantai olimpiáig szövetségi kapitányként irányította a magyar válogatottat.

Miskolcvízilabda

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés