Hirdetés
Hirdetés

Most már hivatalos: elfogták a Teréz körúti robbantót

| 2016. 10. 20. | 13:12:00
Egyértelműen a rendőrök ellen irányult a támadás.
Most már hivatalos: elfogták a Teréz körúti robbantót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerda este elfogták a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfit, jelentették be a Központi Nyomozó Főügyészség, Országos Rendőr-főkapitánysággal és a Terrorelhárítási Központ közös sajtótájékoztatóján csütörtök délelőtt. Keresztes Imre főügyész elmondta, hogy az elfogott gyanúsított panasszal élt a gyanúsítás ellen, kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A nyomozás folyamatos - hangsúlyozta a főügyész, aki a gyanúsítottról elmondta: a férfi magyar állampolgár, nem budapesti lakos és ezidáig nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásokban. Szerdán nem sokkal négy után fogták el Keszthelyen.

A korábbi hírek még arról szóltak, hogy a férfit a táskán talált DNS-e buktatta le, de most a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy több bizonyíték buktatta le a robbantással gyanúsított férfit. A bizonyítékokról konkrétan nem beszélnek, a nyomozás nem nyilvános, és a robbanóanyag összetételét sem árulták el, illetve azt sem, mikor került a nyomozók látóterébe a rendőr.

A Blikk.hu arról számolt be szinte a sajtótájékoztatóval egyidőben, hogy Karmacson házkutatást tartottak a családi házban. Újságírói kérdésre viszont a sajtótájékoztatón egyértelmű válasz nem érkezett arról, volt-e házkutatás Karmacson.

Szeptember 24-én este a budapesti belvárosban, a Teréz körúton robbantotta fel házi készítésű bombáját a férfi pont akkor, amikor a táska mellé ért két járőrőző rendőr. A támadás egyértelműen a rendőrök ellen irányult. A páros férfi tagját súlyos, a rendőrnőt pedig életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, azóta mindketten hazamehettek már.

A Blikk úgy tudja: az elfogása előtti utolsó pár napot töltötte csak szülei házában, a zala megyei Karmacson a Teréz körúti robbantással gyanúsított fiatalember. Életvitelszerűen azonban a Pest megyei Taksonyban élt, nem véletlen, hogy szerdán este ott is megjelentek a TEK egységei. Karmacson a lap információi szerint

az egész lakást feltúrták a tűzszerészek,

azonban nem találtak semmiféle robbanóanyagot. Az apa végig jelen volt az épület átkutatásánál és úgy tudjuk, teljesen úgy tűnt, mint akinek fogalma sincs, milyen ügybe keveredhetett a fia. 

Hirdetés
Hirdetés