Hirdetés
Hirdetés

Kétmilliót zsarolt ki a borsodi postástól

borsodihir.hu | 2024. 03. 25. | 09:11:53
Vádat emeltek ellene.
Kétmilliót zsarolt ki a borsodi postástól
A postás végül feljelentést tett (Fotó: MTI/archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen zsarolás bűntette miatt, aki egy borsodi településen kézbesítőként dolgozó nőt valótlanul azzal vádolt meg, hogy hivatalos iratait hanyagsága miatt nem kapta meg, feljelentéssel fenyegetve közel kétmillió forintot zsarolt ki tőle.

A vádirat szerint a vádlott 2022 május hónaptól egészen december végéig a kézbesítőként dolgozó nőnek valótlanul azt állította, hogy hanyagul végzi a munkáját és a mulasztásai miatt nem kézbesítettek neki egy hagyatéki eljárással kapcsolatban hivatalos iratokat, köztük egy gépjármű-törzskönyvet, így őt jelentős anyagi hátrány érte. Azt mondta a kézbesítőnek, hogy munkahelyén bepanaszolja, feljelenti és azzal is fenyegette, hogy megvereti.

Az így megfélemlített sértettől készpénzt követelt, aki féltve a munkahelyét a saját munkabéréből, örökségéből, illetőleg kölcsönökből esetenként több százezer forintot adott át a vádlottnak, aki a készpénz átvételének helyeként jellemzően a település temetőjét határozta meg.

A sértett összesen közel kétmillió forint készpénzt adott a vádlottnak, azonban az elszenvedett lelki gyötrelmektől rendkívül rossz pszichés állapotba került, megbetegedett, majd nem látván más kiutat feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a vádiratban a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés