Hirdetés
Hirdetés

Az arlói búcsú után rugdosta halálra ismerősét. Itt az ítélet

| 2017. 09. 27. | 12:09:00
Sokáig fog ülni az elkövető.
Az arlói búcsú után rugdosta halálra ismerősét. Itt az ítélet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolci Törvényszék elsőfokú tanácsa annak a férfinak az ügyében hirdetett ítéletet, aki 2015 őszén Arlón az utcán olyan súlyosan bántalmazta a sértettet, hogy az idős férfi a helyszínen az életét vesztette.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott 2015. szeptember 27-én az arlói búcsút követően a helyi italboltban alkoholt fogyasztott; ugyanitt italozott a 67 éves sértett is. A sértett távozni akart a kocsmából, amikor a vádlott felajánlotta neki a segítségét. A sértett lakása felé indultak, a vádlott egyik kezével a sértett kerékpárját tolta, másik karjával a sértettet támogatta, miközben a sértett egyik karjával átölelte a vádlott nyakát. Útközben a sértett szidalmazta a vádlottat, vitatkozni kezdtek, a vádlott ellökte a sértettet, aki a hanyatt a földre esett. A vádlott a földön fekvő sértettet legalább négy alkalommal a fején megrúgta, kétszer az arcára, három alkalommal a nyaka elülső felszínére taposott, majd távozott a helyszínről, magára hagyva a sértettet.

A mentőket egy közelben lakó személy értesítette. A mentőszolgálat a sértettet ellátta, azonban a sértett, a bántalmazása miatt bekövetkezett légzési és keringési elégtelenség miatt a helyszínen életét vesztette.

A vádlott később visszament a cselekménye helyszínére, ahol a rendőrök elfogták.

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte. A bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, enyhítő körülmény volt a vádlott fiatal felnőtt kora, büntetlen előélete, és az, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három napon belül tesznek nyilatkozatot a fellebbezés tárgyában.

Hirdetés
Hirdetés