Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a 37-esen autóból lövöldöző férfit

| 2017. 09. 20. | 11:20:00
Szerencsére csak az autó sérült meg.
Elítélték a 37-esen autóból lövöldöző férfit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még tavaly augusztusban a vádlott az általa vezetett VW Passattal a 37-es számú főúton haladt Miskolc irányából Szerencs felé, amikor a sértett utolérte a Nissan Yuke típusú autójával. A sértett fényjelzéssel figyelmeztette a belső sávban, a forgalmi viszonyokhoz képest lassan közlekedő vádlottat, hogy húzódjon le a kapaszkod sávba. A vádlott lehúzódott, azonban amikor a sértett a gépkocsijával megpróbált elhaladni mellette, a vádlott gyorsítani kezdett, majd a sértett mögé került és szorosan a gépkocsija mögött haladt. Amikor a közlekedési feltételek lehetővé tették, megelőzte a sértettet, elé kerülve lassított, így akadályozva annak haladását. Később áttért a bal oldali forgalmi sávba, ismét a sértett gépkocsija mellé hajtott és

a vezető melletti ülésen tartózkodó személy előtt átnyúlva a jobb oldali első ablakon keresztül egy gázriasztó fegyverrel lövést adott le a sértett gépjárművére, illetve az abban utazókra.

A lövés hatására a sértett megállt, telefonon értesítette a rendőrséget, majd kiszállt a gépkocsiból. A vádlott is megállt a gépkocsijával, azonban amikor észrevette, hogy a sértett kiszállt az autóból, elhagyta a helyszínt. A sértett és utasa sérülést nem szenvedett, azonban a gépkocsit a lövedék elérte, minek következtében az megrongálódott. A rendőrök a vádlott gépkocsijában a gázriasztó fegyvert megtalálták.

Hirdetés
Hirdetés