Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták, mert az élettársát futtathatta

| 2018. 01. 22. | 20:08:00
A bíróság közlése szerint a gyanúsított korábban ajánlott már pénzt tanúvallomás visszavonásáért.
Letartóztatták, mert az élettársát futtathatta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kerítés, kapcsolati erőszak és zaklatás gyanúja miatt előzetes letartótatásba helyezte a Miskolci Járásbíróság vasárnap azt a férfit, aki prostitúcióra kényszerítette élettársát a Zsarnai Piac környékén.

Gyurán Ildikó sajtószóvivő a rendőrség általi gyanúsításról elmondta: a nőnek a testével keresett pénzt teljes egészében át kellett adnia, ennek érdekében a terhelt többször fenyegette, bántalmazta. Az illető ellen indult már büntetőeljárás, akkor 200 ezer forintot ajánlott élettársának, hogy vonja vissza a tanúvallomását.

A férfit most elfogatóparancs alapján fogták el, a bíróság döntése szerint a jelenléte az eljárási cselekményeknél csak az előzetes letartóztatás elrendelése mellett biztosítható.

– Bűnössége esetén 2 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetése, ez pedig már önmagában megalapozza azt, hogy a szökésétől, elrejtőzésétől tartani kell. Előélete és életmódja miatt annak a veszélye is fennáll, hogy újabb bűncselekményt követne el, vagy a bizonyítási eljárást megnehezítené a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével – közölte Gyurán Ildikó a 30 napra szóló letartóztatásról.

Hirdetés
Hirdetés