Hirdetés
Hirdetés

90 millióval húzta le a Zemplén Televíziót

| 2018. 05. 28. | 20:11:00
Megvan a volt munkatárssal szembeni elsőfokú ítélet.
90 millióval húzta le a Zemplén Televíziót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 6 év börtönbüntetéssel sújtotta a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság május 28-án azt a férfit, aki még munkatársként több mint 90 millió forinttal rövidítette meg a Zemplén Televíziót.

Az ítéletről dr. Gyurán Ildikó sajtószóvivő közölte: a vádlott kezdetben gazdasági előadóként, majd pénztárosként állt a sátoraljaújhelyi televízió alkalmazásában. 2013-tól kezdődően a cég pénzforgalmi számlájáról többször utalt saját célra, saját bankszámlájára is. A televízió tulajdonába tartozó bankkártyával többször vásárolt magának különböző értékeket, a felvett összegeket pedig – több tízmillió forintos értékben – nem fizette be a házipénztárba. Mindezek leplezésére a bankszámlakivonatokat eltitkolta, meghamisította. 

A bíróság a férfit sikkasztás és csalás bűntettében, továbbá hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondta ki bűnösnek. A volt dolgozónak a több mint 90 millió forintos kárt annak kamataival együtt meg kell fizetnie. Egyben a 600 ezer forintos bűnügyi költséget is ő állja a határozat értelmében.
Az ítélet azért nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés